По френски красив филм, една истинска приказка след толкова много

...
По френски красив филм, една истинска приказка след толкова много
Коментари Харесай

Киномания 2014: Красавицата и Звяра / La Bella e la Bestia

По френски хубав филм, една същинска приказка след толкоз доста захаросани " дисни " истории.

За всички нас, които сме пораснали, четейки Шарл Перо, Андерсен и Братя Грим в техните авторови разновидности, е ясно, че същинските приказки наподобяват на живота – те са страшни, удивителни и занимателни, в тях има гибел, изменничества и отчаяние наедно с обич и чудеса. В това отношение френската акомодация на „ Красавицата и Звяра “ е покрай разновидността на Шарл Перо – на моменти е много страшничка, само че по тази причина пък е удивително красива до най-малкия подробност.

Красавицата Бел има две сестри и трима братя, тъй че завършения има за всички. Освен това е разказана и една спомагателна приказка, която се развива в предходния живот на чудовището. Сънища и приказна действителност са преплетени в едно, събрани в големия омагьосън палат.

Подобни истории няма по какъв начин да бъдат разказани, тъй като са ясни на всички – забавно е повече да се видят – Венсан Касел като страшилище, което изумително доста наподобява на... Венсан Касел, и Леа Сейду като хубавица с повече сексапил и омагьосване, в сравнение с обичайно красива – прочее, изцяло по френски.Режисьорът Кристоф Ганс споделя, че стилистиката на кино лентата смесва ампир и подем с някои детайли на японската анимация – резултатът е впечатляващ. Режисьор на костюмите е Пиер Ив Гейро, който работи в киното повече от две десетилетия. Любимата му част от работата са роклите на Леа Сейду – всяка в друг, ослепителен цвят, с цялостен набор от фусти, чорапи, обувки, аксесоари, освен това направени по този начин, че героинята й да може да тича и да язди кон. Всяка от роклите на хубавицата заслужава да бъде прегледана най-подробно – всичките наподобяват на произведение на висшата мода.

Чудесен филм за дребни девойки и за огромни, на които им се желае отново да бъдат дребни за два часа.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР