По електронен път гражданите ще могат да подават декларация за

...
По електронен път гражданите ще могат да подават декларация за
Коментари Харесай

МВР съобщи голяма промяна за личните карти и шофьорските книжки

По електронен път жителите ще могат да подават декларация за изгубени или откраднати персонални карти и шофьорски книжки.

Предстои общият брой на електронните административни услуги, предоставяни от Министерството на вътрешните работи, да доближи 74. Развитието на Портала за електронни административни услуги на вътрешното ведомство е осъществено през миналата година в границите на план, финансиран с 1 478 418.00 лева с Данък добавена стойност, по Оперативна програма „ Добро ръководство “.

Освен въвеждането на 20 нови услуги ще бъдат усъвършенствани и улеснени процесите по заявяването и обработката на съществуващите услуги, като ще се понижи значително административната тежест за хората и бизнеса.

Разработени и интегрирани са електронни услуги, свързани с контрола на общоопасните средства, включително издаване на позволения за придобиване по завещание от физически и юридически лица с нестопанска цел на взривни субстанции и пиротехнически произведения № 777 в ИИСДА.

Автоматизирането на процесите по даване на услуги за потребителите основава опция за обезпечаване на електронен продан на информация сред жителите, бизнеса и структурите на Министерство на вътрешните работи и извършва условията на Закона за електронно ръководство и европейските стандарти на работа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР