По-ефективни са мерките за справяне с кризата в другите страни,

...
По-ефективни са мерките за справяне с кризата в другите страни,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Искаме преди средата на мандата на новата власт със средна заплата да се покрива разходите за издръжка


„ По-ефективни са ограниченията за справяне с рецесията в другите страни, но ударът върху заетостта в България можеше да бъде по-голям. По другите индикатори сме обратно. Пакетът ни към стопанската система, здравето и хората е надалеч по-малък като дял от Брутният вътрешен продукт, не можем да стигнем 4% от нашия артикул “. Това сподели пред БНР Пламен Димитров , президент на КНСБ. 

Той посочи, че в сряда ще бъде признат меморандум за параметри и цели в основни пет области, които страната да следва в стопански и обществен проект. 

„ Ще желаеме ясни задължения за общонационални цели, които да не зависят от това коя партия ще завоюва властта... Искаме още в първата половина на идващия управнически мандат междинната работна заплата да стигне заплатата за издръжка - сега са нужни 2542 лв. за издържане на четиричленно домакинство. В момента имаме междинна работна заплата към 1400 лв., което е брутно, без наградите, което на чиста основа е 1000-1150 лв.. Имаме опция още за към 200 лв. увеличение за първите години “. 

В предаването „ Неделя 150 “ Димитров добави: 

„ По мотив вторите пенсии и измененията в кодекса има положителни неща. По наше гледище се подсигуряваха брутните вноски. Лошото е, че би трябвало да се изравни времето на приемане на първата и на втората пенсия... С 9% ще бъдат понижени пенсиите от първия дирек на всички, които се пенсионират през тази година и имат право да получат пенсиите от втория дирек. Пенсионните фондове трябваше да бъдат обвързване да обяснят по какъв начин ще се понижи тази дупка “. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР