По еднозначен начин беше свалено политическото доверие от подобен тип

...
По еднозначен начин беше свалено политическото доверие от подобен тип
Коментари Харесай

Петър Витанов: Резолюцията е червен картон от Европа за кабинета на ГЕРБ

По еднопосочен метод беше свалено политическото доверие от сходен вид ръководство. Беше осветено това, което в България всички знаем – отстъплението във връзка с медийните свободи, гражданските права, спазването на върховенството на правото. Резолюцията е червен картон от Европа за кабинета на ГЕРБ. Това сподели в предаването на Българска национална телевизия „ Денят стартира “ ръководителят на българските социалисти в Екологичен потенциал Птър Витанов.

Според него фактът, че близо четвърт от депутатите от ЕНП не поддържаха ГЕРБ при гласуването на резолюцията, демонстрира загуба на доверие към ръководещите и от страна на личните им сътрудници: „ Подкрепата за ГЕРБ към този момент носи имиджови вреди. Част от тези хора ще се върнат в личните си региони и ще би трябвало да дават пояснения за какво поддържат едно корумпирано ръководство “.

Въпреки че няма правна обязаност, съгласно Витанов резолюцията демонстрира настройките на европейските жители и институции към ръководството и поддържа справедливите претенции на болшинството българи, които чакат смяна. „ Подобен вид ръководство спъва и не подхожда на европейските стандарти. Време е за друго. Когато има такава оценка, най-естественото нещо е да бъде подадена оставка “, безапелационен е политикът.

Той е уверен, че разнищването на текста, обвързван с Истанбулската спогодба, е следващият опит за печелене на време и за изместване на фокуса от тежките рецензии в резолюцията, свързани с корупционни кавги и проблеми в правосъдната система, медийната среда, опазването на главните човешки права.

„ В Параграф 17 има едно изречение, което приканва за ратификация на Истанбулската спогодба. Цялата ни делегация не поддържа позицията на личното си политическо семейство единствено поради това изречение. Самият параграф обаче регистрира решението на Конституционния съд и приключва с апел да бъдат признати оптимално доста текстове, които са в сходство с българското законодателство. Акцентира се върху битката против домашното принуждение, където позицията на Българска социалистическа партия е доста безапелационна “, сподели още Витанов.

Според него е неуместно да се приказва и за сепаратистки текстове, свързани с връзките сред България и Македония, защото те са конкретизирани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие, където въпросът с малцинствата е изчистен и нито една от двете страни няма искания. „ В Параграф 15 се приказва главно за речта на омразата, в това число от министри в сегашния кабинет, показва се поддръжка за възбраната на „ Луков марш “. Призовава се за ценене на гражданските права и свободи и за съблюдаване на правата на индивида “, добави евродепутатът.

Той е безапелационен, че социалистите не употребяват европейската естрада за вътрешнопартийни дивиденти: „ Левият бранш е малцинство, а резолюцията беше гласувана с безусловно болшинство. Европейски Съюз не работи с непроверени сигнали. Това са мнението и настройките на европейските институции, на Европейския парламент, който съставлява европейските жители “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР