По думите ѝ, цитирани от БТА, преди два дни Европейската

...
По думите ѝ, цитирани от БТА, преди два дни Европейската
Коментари Харесай

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са по-добре подготвени з...

По думите ѝ, представени от Българска телеграфна агенция, преди два дни Европейската комисия (ЕК) е приела годишния отчет за Шенген, където за първи път са отправени рекомендации към Съвета да се ангажира с съответна дата за унищожаване на рестриктивните мерки и за сухопътните граници. Това е ангажимент на Белгийското председателство, уточни Йохансон и добави, че въпросът ще бъде разискван на Европейския съвет през юни.

 

От 31 март тази година България е член на Шенгенското пространство по въздух и вода. Проверките по въздушните и морските граници отпадат след развой, траял повече от десетилетие.

 

" Ние сме отправили съответни рекомендации към Съвета на Европейски Съюз, с цел да отпаднат всички ограничавания. Това ще е водещо и при Белгийското председателство на Европейски Съюз, а тематиката ще се разиска на Съвета на Европейски Съюз през юни. С двамата министри имахме доста добра полемика през днешния ден. Те показаха напредъка на България и Румъния и се оказва, че двете страни са по-добре готови за Шенген, в сравнение с други страни. Външните граници на Европейски Съюз се охраняват доста добре. България има доста положително полицейско съдействие с Турция. За мен персонално, а и за Европейска комисия е доста значимо България и Румъния да бъдат признати напълно в Шенген и се надявам това да стане, до момента в който още заемам поста на еврокомисар по вътрешните работи ", сподели още тя. 

 

" Няма риск България и Румъния да бъдат заляти от незаконни бежанци. Има голям прогрес при защитата на външните граници. Министър Стоянов ми описа за намаляването на опитите за незаконно прекосяване на границите. В момента външните граници на Европейски Съюз са доста добре предпазени. Ще има прекачване на чиновници от вътрешните граници, които да пазят външните. Ще има и спомагателни представители на Фронтекс ", разгласи еврокомисар Йохансон, представена от novini.bg

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР