По думите й цифровата рубла е третата форма на пари,

...
По думите й цифровата рубла е третата форма на пари,
Коментари Харесай

След отлагане: Русия най-сетне пуска за отбрани хора цифровата рубла

По думите й цифровата рубла е третата форма на пари, която ще бъде в обращение паралелно с наличните и безналичните средства, и всеки консуматор самичък ще реши коя форма да употребява. 

 

Цифровата рубла трябваше да тръгне още на 1 април, само че формалното й пускане беше отсрочено. Идеята на цифровата рубла е да даде опция за покупки на дребно и транзакции сред консуматори. Централната банка на Русия за първи път предложи плана през октомври, когато разгласява документ, очертаващ евентуалните дизайни на цифровата рубла. Според съветската централна банка цифровата рубла ще помогне за понижаване на зависимостта на съветската стопанска система от щатския $ и намаляване на въздействието на интернационалните наказания върху Москва, наложени поради нашествието на РФ в Украйна.

 

Идеята е цифровата рубла да бъде под формата на неповторим дигитален код, който ще се пази в специфичен дигитален портфейл.  Потребителите ще могат да си обменят въпросния код и по този начин ще реализират парични прехвърляния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР