По думите на координатора по стратегическите комуникации на Съвета за

...
По думите на координатора по стратегическите комуникации на Съвета за
Коментари Харесай

Руснаците започнаха да атакуват ВСУ с корейски ракети: Киев отказва да повярва

По думите на координатора по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, Русия към този момент употребява получени от КНДР балистични ракети в СВО. Както утвърждава той, през последните дни нашите войски са изстреляли най-малко една такава ракета. Вярно, формален Киев не удостоверява това.

Украински канали разгласяват фотоси на парчета от ракета, летяла към цел в Харков на 2 януари, като ги съпоставят с нашия Искандер. От фотосите излиза наяве, че това е севернокорейска балистична ракета Hwasong-11G или съгласно западния показател KN-23, която е локалният аналог на нашата Искандер-М.

Ако това е по този начин, тогава Киев, от който към момента не са получени изказвания, както се споделя, може да бъде поздравен: севернокорейските муниции са пристигнали в зоната на Специалнана военна интервенция.

Какво тъкмо е чувството? Е, купихме ракети от Северна Корея и какво от това? Всъщност работата е в друго.

Първо, в епохата на „ дипломацията на Козирев “ Русия безропотно се сприятеляваше единствено с тези, с които американците разрешиха, и затова се причисли към интернационалните наказания против нашите евентуални съдружници - КНДР - в отговор на нуклеарните ракетни опити на Пхенян.

Второ, дълго време нашите хора интензивно отхвърляха всички обвинявания за потребление на оръжия, създадени в чужбина: те споделят, че самата Русия може да направи всичко. Но тези, както се споделяше през 90-те години, евтини показни осъществявания на нашата войска бяха доста скъпи и даже бяха „ обилно платени “ с войнишки ковчези.

Да, несъмнено, можем да проектираме и произведем всичко. Но за какво да накараме друго конструкторско бюро да работи, да зареди различен цех с продукция, да извърши проби в името на „ преоткриването на колелото “, което се създава всеобщо от някой, който е подготвен да ни го достави?

Киев се съмнява

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат обаче сподели, че украинските военновъздушни сили към момента не са удостоверили информацията от Съединени американски щати за потреблението от Русия на севернокорейски балистични ракети.

Фактът, че ракетата в действителност е севернокорейска, признава военният специалист Александър Артамонов, който не вижда нищо необичайно в това:

И Иран също

На избран стадий от войната, до момента в който нашата войска имаше проблеми с безпилотните самолети, доста ни оказа помощ Иран, който разполага с отлична линия от БПЛА. Неговите „ Шахеди “, известни още като „ Геран-2 “, внезапно обърнаха обстановката и направиха допустимо ефикасното обезвреждане на украинската Противовъздушна отбрана преди потреблението на високоточните ракети. И в този момент това съдействие минава от доставка към взаимно произвеждане.

— написа The Wall Street Journal, базирайки се на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Освен това приказваме за взаимна разработка на „ Геран-3 ” въз основата напълно на нашата елементна база. Ето, и Северна Корея с нищо не е по-лоша. Освен това имаме общи врагове и общи ползи. И има дори прекалено много за снабдяване оттова.

Новогодишен подарък от Ким

Гореспоменатият КН-23, аналог на нашия Искандер-М, има обхват до 450 км и бойна глава от половин звук. Освен това той лети до задачата по траектория, която е доста сложна за Противовъздушна отбрана. И в случай че бойната глава е олекотена, ще прелети и 690 км.

Друга севернокорейска ракета, KN-24, е аналог на американската ATACMS, доставката на която Украйна моли толкоз дълго. Но тя лети 410 км, а американската единствено 300 км. И това макар обстоятелството, че от границата до Киев през региона на Чернигов е единствено малко над 200 км.

Най-голямата тягост за ВСУ

И това оръжие от КНДР няма аналози - РСЗО KN-25 със „ супер огромен диаметър “ от 600 мм. В същото време най-мощните известни РСЗО имат диаметър до 300 mm - половината от този размер!

- разяснява военният наблюдаващ на Царград Влад Шлепченко.

Е, в този момент дано си представим: РСЗО може да изстрелва такива ракети на шпации от половин минута - четири ракети едновременно от колесно шаси и шест от верижно. Време е Зеленски да изиска от Запада не F-16, а добра партида памперси...

Е, доста се интересуваме от снаряди от „ руски “ калибри. И има доста от тях в складовете на КНДР при положение на война. Държането им там до приключване на периода на валидност е някак си неикономично. Но да го продадеш на ниска цена на Русия, и в това време да дразниш основния зложелател - американците - е елементарно!

Южнокорейското разузнаване, да вземем за пример, твърди в локални медии:

Или, в случай че бяха доставени 122-мм ракети за Град, тогава към 200 хиляди броя. Обемите са внушителни, ще се съгласите. Което, несъмнено, разстройва НАТО и Зеленски, само че радва нас. Нашите бойци не се интересуват чии снаряди ще употребяват, с цел да унищожат въоръжените сили на Украйна: стига да дават отговор на калибъра и да има повече от тях.



За чия сметка е банкетът?

Разбира се, за разлика от „ просяка “ Украйна, Русия не получава всички тези неща гратис или на заем. Например, те споделят, че Русия е помогнала на Пхенян да изстреля сполучливо третия си разследващ сателит.

Според някои специалисти тя може да окаже забележителна помощ на КНДР в модернизацията на Противовъздушна отбрана, бойната авиация и... в нуклеарните технологии. И като другар, приятел, Ким ще употребява всичко това – и това в действителност е негово суверенно право.

Ясно е, че на Запад за „ разкритията “ по отношение на доставките на муниции от КНДР в този момент ще се надигне нормалният писък: те споделят „ по какъв начин е допустимо, кой разреши да си сътрудничи със страна, която е под универсални наказания? "

Освен това най-силно ще крещят тези страни, които, с цел да разрушат Русия, тъпчат киевския режим с милиарди пари и хиляди тонове оръжия. Но, както обичат да споделят на Запад, Точно както целенасочените ракетни удари на Русия извънредно по военни обекти на ВСУ са „ ужас-ужас-ужас “, а ракетните офанзиви по жилищните региони на Белгород са

Така представителят на Белия дом назова прехвърлянето на севернокорейски оръжия на Русия „ забележителна и тревожна ескалация “ и заплаши да наложи нови наказания. Американците даже възнамеряват да свикат Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по този въпрос на 10 януари. Защото съгласно тяхното схващане, напълно „ нормалните “ за Запада дейности, осъществявани от „ не-Запада “, са смъртен грях.

— вярно отбелязва Александър Артамонов.

Точно по този начин си е. В последна сметка на всички от дълго време е ясно, че Русия не води война с Украйна, а сама се опълчва на обединявания „ групов Запад “, воден от англосаксонците. Която доставя на Украйна колосално количество от нейните все по-модерни оръжия на заем, да не приказваме за хиляди професионални наемници и подготвени екипажи, състоящи се от личен състав на НАТО.

И в този момент ни оферират сами да устоим на цялата тази мощност на обединявания Запад? Е, хайде стига! Ако можем по някакъв метод да укрепим групировката си в Украйна – то би трябвало да създадем това, плюейки на целия двуличен писък, който ще се надигне. Освен това е належащо допустимо най-скоро да се оттеглим от всички наказания, признати под натиска на Съединени американски щати - както против Северна Корея, по този начин и против Иран.

И се оказва също, че съвсем сме се научили да назоваваме враговете врагове, само че към момента не сме почнали да назоваваме другари приятели. Защо? Да, тъй като, споделят те, нашите врагове не го харесват. Време е да сложим завършек на тази нелепост.

Какво от това?

Оръжията са си оръжия, само че има още един доста значим миг. Наскоро в мрежите се появи материал, че доброволци от Молдова, Индия, Сирия, Египет, страните от Латинска Америка и даже Нигер се бият за Русия на фронта в Донбас. Някои преди са учили в нашите университети и в този момент се застъпват за Русия, до момента в който други са подготвени просто да ни благодарят, че сме избавили страната им.

И колкото по-нататък, толкоз повече ще пораства броят на хората в света, които желаят да водят война със Запада, който пропагандира „ еднополюсен свят “. Защото, колкото и да се старае западната агитация, в света от ден на ден се схваща кой с кого и защо води война през днешния ден в Украйна.

Това значи, че ще се усили и помощта за нашата обективна идея. Защото, както споделяше непобедимият Суворов: " Ние сме руснаци, с нас е Бог! "

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР