По думите му ниската активност е присъдата на хората за

...
По думите му ниската активност е присъдата на хората за
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Ниската избирателна активност е присъдата на хората

По думите му ниската интензивност е присъдата на хората за всичко това, което вършат политиците на национално равнище, по-малко като локално, само че не щеш ли и на локално равнище към този момент виждаме тази незаинтересованост да взима университетски размери.

 

Юрий Асланов изрази мнение си, че обществото е надълбоко разграничено, като част от аргументите са политиците със своите дейности, които отдалечават хората от институциите, от държавността. Според социологът, разделянето към този момент е на равнище политици-народ. " Това е доста рисково положение на обществото. За страдание няма признаци, че то може да бъде прекъснато като наклонност, то ще продължи, тъй като главната причина е, че политиците подмениха диалога с хората с някаква препирня между тях. Те към този момент не се пробват да приказват на хората. Имат нещо, за което спорят между тях, и проблемите на хората не ги касаят “.

 

Тази акция беше доста показателна във връзка с това, че проблемите на хората останаха на назад във времето пред въпроси, които политиците акцентираха в своите диспути между тях, които надълбоко не интересуват никого, сподели още Юрий Асланов, и добави, че това е повода за ниската изборна интензивност.

 

Изборът за локалната власт в София е знаменателен за процесите, които се развиват и на равнище държавното управление, счита още социологът. " С метода, по който Ваня Григорова организира акцията, със своите послания, които привлякоха разнообразни оценки, разсъни някакъв интерес към наличието на политиката всъщност и възвърна ролята на идеологията в настоящата политика. Няма значение по какъв начин ще завърши този избор, тъй като този диалог към този момент е стартират, и оттук насетне чуваемостта за ново наличие в политиката, за връщане на правилата на нормите и идеологическите разлики като основа за политически напредък и за придвижване на обществото напред “.

 

" Очаквам личностите от тази акция да трансформират тази сила, която сътвориха към акцията, в ценностно превръщане на политическия и партийния живот от тук нататък “, сподели още Юрий Асланов.

 

Това, което отличава тези локални избори съгласно него е това, че за първи път откогато се организират локални избори в България първа политическа мощ не е парламентарно показана партия, а сумарно резултата на локални партии и обединения.

 

" Ако погледнете картата на България ще видите, че в максимален брой общини болшинствата са образувани общо не от избрана партия, а от най-различни по състав и многообразие локални партии и обединения. Това е доста тежка присъда за националната политика на България за това, че тя посредством парламентарното си посланичество не може да излъчи постоянна власт на локално равнище “, безапелационен бе Юрий Асланов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР