По думите му е време да се премине от планиране

...
По думите му е време да се премине от планиране
Коментари Харесай

Тиери Бретон: България има капацитет да увеличи значително производството на боеприпаси

По думите му е време да се премине от обмисляне към деяние, с цел да бъдат разпознати заводите, които бързо могат да усилят производството, както и да се плануват евентуалните спънки във веригите за доставяне.

 

Бретон декларира, че у нас е посетил три класифицирани индустриални обекта, измежду които ВМЗ в Сопот.

 

Същевременно еврокомисарят е обнадежден от позитивните сигнали от служебното българско държавно управление. Така той дава отговор на въпрос дали има риск да се разчита на другарски настроения към Русия български хайлайф.

 

Той не се тормози за надеждността на страната ни, когато става дума за попълване на запасите от муниции на страните членки на Европейски Съюз.

 

Запитан от „ Политико “ за " проруската позиция на президента Румен Радев ", Бретон дава отговор: „ Не виждам никакви специфични политически опасности.

 

Министърът на защитата, който е доста непосредствен с сегашния президент, ме предложения на това посещаване. “

 

Българските компании имат потенциала да усилят доставките за актуалните си клиенти, които са страни от Европейски Съюз, счита комисарят. „ Страните, които имат ресурси от муниции, ще могат да ги дадат на Украйна, а производителите ще могат да усилят производството си, с цел да попълнят тези ресурси. За мен бе доста значимо да получа тази гаранция “, добавя Бретон.

 

След България той ще посети Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния.

 

Това е част от неговата обиколка, в страни, които са в положение да усилят производството на муниции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР