По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K:Свят | И Полша строи ограда по границата с Беларус, Байдън решава дали да забави изтеглянето от Афганистан

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -. И Полша строи ограда по границата с Беларус
Какво се случи? Полша съобщи, че ще построи ограда по границата с Беларус в опит да спре притока от мигранти, за който упреква беларуското държавно управление. Министерството на защитата на страната посочи, че става въпрос за " висока 2.5 м солидна ограда ". В Полша, както в Литва и Латвия, се следи скок на миграцията от Близкия изток и Азия. Според управляващите в трите страни огромна част от новодошлите са проведени от беларуския президент Александър Лукашенко в отговор на наложените наказания. Литва, която също строи ограда по границата с Беларус, разгласи, че ще приключи 508-километровото оборудване до септември 2022 година

Защо това е значимо? Европейски Съюз упреква Беларус, че употребява мигрантите като оръжие против съюза. В понеделник министър председателите на Полша, Литва, Латвия и Естония приканиха Организация на обединените нации да се намеси в създалата се обстановка.
Байдън взема решение до 24 часа дали да забави изтеглянето от Афганистан
Какво се случи? Англия, Франция и Германия упорстват президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да удължи крайния период от 31 август за изтеглянето на американските сили от Афганистан. Reuters цитира собствен източник, съгласно който Белият дом ще разгласи решението си до 24 часа, с цел да даде време на Пентагона да се приготви. Някои съветници на Байдън обаче считат, че не би трябвало да има отсрочване заради аргументи, свързани със сигурността, а талибаните към този момент обявиха, че са твърдо срещу закъснение на процеса. Американският президент ще даде по-ясна визия за позицията си след срещата на Г-7 по-късно през днешния ден.

Защо това е значимо? Евакуацията на чужденци и на афганистанци от летището в Кабул продължава на фона на безпорядък и обезсърчение. А съдружниците на Съединени американски щати предизвестяват, че до 31 август няма да съумеят да транспортират отвън Афганистан всички поданици, бягащи от талибаните. До този миг са били евакуирани към 58 700 души, най-вече афганистаци, сътрудничещи на непознатите сили.
Още значими вести от света
. " Важно е Европейски Съюз да поддържа страните, които са най-близо до Афганистан, с цел да няма спомагателни потоци към Европа. Досега успявахме да ги избегнем и ще продължим със същата политика в бъдеще ", показва той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР