По-добри връзки и ръст на стокообмена между държавите на Балканите

...
По-добри връзки и ръст на стокообмена между държавите на Балканите
Коментари Харесай

Външните министри от Балканите се срещнаха в Солун

По-добри връзки и растеж на стокообмена сред страните на Балканите - това регистрира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя беседва с сътрудниците си от Гърция, Албания и Македония в границите на четвъртата министерска среща в Солун. Икономическите връзки сред четирите страни бяха във фокуса на полемиката. Още от репортера Милена Кирова и оператора Станислав Ангелов.

Свързаност - сред бизнеса, сред младежите, сред университетите - това е основната дума след срещата сред външните министри на България, Гърция, Македония и Албания. Конкретните оферти: всяка страна да излъчи по един посланик със задача: да следи за реализацията на контрактуваното посред им.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: И да създадат всяка една от страните явен екшън-план за всичките решения, които взимаме тук. Също по този начин да посочим по един университет, може би стопански или обвързван с инфраструктурата, тъй че да обединим и политическите старания с научната експертиза. Георг Катроугалос - заместник-министър на външните работи на Гърция: Обсъдихме и опцията да създадем обединена икономическо пространство в нашия район, което да бъде отворено за вложения.
В рамките на форума, вицепремиерът Екатерина Захариева беседва и със своя македонски сътрудник. Основната тематика - пътят, който прилежаща Македония би трябвало да извърви към участието в Евросъюза. България предлага помощ.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Да работим дружно, в случай че несъмнено те желаят, нашата експертиза за значимите неща, свързани с върховенството на правото, с правата на индивида, с промените, които се нуждаят в администрацията, с техните служби, тъй че да успеем да убедим всички държави-членки още веднъж идната година, че те са подготвени да стартират договаряния.
Министърът на външните работи на Македония Никола Димитров избрани срещата като добра опция за основаване на политически условия за близки стопански връзки. По горещата политическа тематика, а точно: някогашния македонски министър председател Никола Груевски, който получи леговище в Унгария, с цел да не влезе в пандиза, Никола Димитров съобщи, че Македония разчита на правото.
Никола Димитров - министър на външните работи на Македония: Ние поискахме екстрадиция. Владението на правото е значимо и за Македония като страна-кандидат, и за Европейския съюз. Ще създадем всичко, което можем да имаме: добър баланс сред правилата - в тоя случай - владението на правото и уместността на това, което може. Всичко, което може ще създадем, имайки поради всички ползи.
Никола Груевски трябваше да излежи 2 години затвор за корист с въздействие за пазаруване на първокласна кола за 600 000 евро. На 13 ноември обаче избяга в Унгария.
 Екатерина Захариева е в Солун за четиристранна министърска среща Екатерина Захариева е в Солун за четиристранна министърска среща
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие през днешния ден в Солун в четвъртата министърска среща във формат България, Гърция, Ал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР