"По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни

...
"По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни
Коментари Харесай

ИТН: Утре връчваме готовия мандат на президента, вече от него ще зависи кога ще го внесе в НС

"По-добре да имаме държавно управление и да се върви към незабавни промени в редица браншове и извънредно значим е Планът за възобновяване и резистентност, тъй като в случай че не бъде квалифициран както би трябвало, България е застрашена да не получи средства от Европейски Съюз. Така че е значимо при нас да има кабинет, само че решенията ще бъдат оповестени от политическите партии " съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от "Има подобен народ " /ИТН/ Станислав Балабанов.
"Ще забележим какво ще се случи в пленарната зала в деня на гласуването, тъй като позициите се трансформират всекидневно. Христо Иванов говореше, че гледаме в една посока, а на идващия ден излезе с декларация... на която не продължаваме да намираме отговора за какво. Представителите на "Демократична България " през вчерашния ден, въпреки че не бяха съответно от хората на Христо Иванов, а от другите обединения, за следващ път повториха, че се припокриват целите ни и че ще го разискват в тяхната група, тъй че чакаме от тях да пристигна решението'', добави той.
"Ние ще си спазим Конституцията – имаме проектокабинет, поели сме тази отговорност. Този мач ще го играем до дъно, тъй като човек тежи толкоз, колкото тежи думата му'', сподели още Балабанов по отношение на проектокабинета.
Министрите са такива, каквито са – с биографиите си, с професионализма си, с желанието си да свършат работа. Между другото се прави едно подстрекателство и желая да обърнете внимание на истината, тъй като тя в действителност е най-важна. Обърнете внимание на изказванията за плагиатство към господин Петър Илиев. Проверете какво се случва във фейсбук профила на доцент Киселова, тъй като, доколкото разбирам, тя не е давала подобен вид изявление. Нека забележим първо какви са обстоятелствата, каква е истината и тогава да съдим. А и в случай че доцент Киселова имаше някакви искания във връзка с плагиатството, тя можеше да ги направи в законовия период, изясни Балабанов.
"Петър Илиев потвърди професионализма си още по време на референдума, когато водихме юридическите борби с всички, които желаеха да срутят този референдум, тъй че той е задоволително квалифициран кадър'', увери депутатът от Има Такъв Народ.
"Разчитаме на тяхната поддръжка до дъно (на Демократична България и ИБГНИ), а какво ще създадат в пленарна зала зависи от тях. На база това, което ще създадат в залата, ще забележим дали вървим по общите цели или сътрудниците ще изберат различен път, по който да тръгнат'', посочи Балабанов.
Той разясни още, че от президента зависи по кое време ще входира в деловодството на Народното събрание получения приключен мандат с проектокабинета.
След като президентът получи готовия проектокабинет, от него зависи по кое време ще го входира. След като го входира, следва председателски съвет в Народното събрание, който насрочва деня за гласоподаване, уточни националният представител.
На питане за какво от Има Такъв Народ ще внесат готовия проектокабинет в последния вероятен ден от законовия период Балабанов отвърна, "защото имали това право по Конституция ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР