По данни от Общинските избирателни комисии от 235 общини и

...
По данни от Общинските избирателни комисии от 235 общини и
Коментари Харесай

Изборите за лидер на БСП: Висока активност и множество жалби

 По данни от Общинските изборни комисии от 235 общини и райони- изборната интензивност в директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия към 11 ч. е 35,72%. За да може вотът на членовете, чиито брой към момента не разгласен публично, да бъде годен, е нужна интензивност от над 50%.

" Има постъпили някои тъжби и сигнали за нарушавания по време на първия директен избор за водач на Българска социалистическа партия ", призна пред публицисти ръководителят на алената ЦИК Емил Войнов на влизане в партийната централа за съвещание на комисията, на което сигналите ще бъдат прегледани.

Той удостовери и упованията си общият брой на членовете да бъде " към 80 000 ", само че още веднъж се застрахова, че " окончателната численост ще се знае след края на изборния ден ", добави Войнов.

Кандидатът за поста Кирил Добрев по-рано през днешния ден разгласи:  " Има много сигнали от сутринта, моят екип ги обобщава. Изпратили сме много сигнали. Имаме рекордьори, които за 22 минути са дали своят вот 30 души. Това са някакви гении, които за към 40 секунди е попълнил ЕГН-то си и е дал своя вот ". По думите му мобилната секция във Варна би трябвало да обиколи 418 адреса, съгласно него това е за Рекордите на Гинес, представен от дир.бг. 

Шефът на алената ЦИК Емил Войнов каза, че с цел да пресметна изборната интензивност, се е обърнал към комисиите по места с два въпроса: за броя на гласоподавателите по настоящ лист и за броя на гласувалите досега.

" Всички СИК са отворени ", регистрира още Войнов и изясни, че протоколите от гласуването ще бъдат въведени трикратно - посредством електронни таблици, протоколите на ОИК и тези на СИК.

По проект финансовата стойност на изборите би трябвало да излезе към 500 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР