По данни на турската Генерална дирекция за кадастър и поземлен

...
По данни на турската Генерална дирекция за кадастър и поземлен
Коментари Харесай

Иранците са на първо място по придобиване на имоти и гражданство в Турция

По данни на турската Генерална дирекция за кадастър и аграрен указател през предходната 2019 година на 6085 жители на други страни са били дадени документи за придобиване на турско поданство по силата на благосъстоятелност върху недвижимо имущество в Турция.

Най-голям е броят са жителите на Иран. Общо 1475 души са иранските жители, които са закупили недвижимо имущество в Турция и по силата на това са им дадени документи за придобиване на турско поданство. Следват жители на Ирак и Афганистан, предава Българска телеграфна агенция.

Граждани на Йемен, Палестина, Йордания, Либия, Китай, Египет и Пакистан също са притежатели на недвижими парцели в Турция.

Преди две години Анкара либерализира законодателството за придобиване на благосъстоятелност върху недвижими парцели от страна на задгранични жители против сумата 1 млн. $, както и правото за придобиване на турско поданство по този индикатор.

През 2018 година сумата бе понижена на 250 000 $ за чужденците и това мощно раздвижи пазара на парцелите, показват източниците.

Истанбул си остава най-предпочитана дестинация за клиентите от близкоизточните страни. А за европейските жители, основно от Германия и Англия, желани са крайбрежните области на юг от Измир.

От 2017 година до края на 2019 година общо 6 694 задгранични жители от 101 страни са закупили недвижимо имущество в Турция.

Генералната дирекция за население и поданство към турското министерство на вътрешните работи е последната виновна инстанция, която има думата при завършване на процедурата за придобиване на турско поданство посредством благосъстоятелност върху недвижимо имущество.

Граждани на страни, с които Турция няма контракти за взаимност, нямат право на благосъстоятелност върху недвижими парцели в Турция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР