По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

Над 1000 вече станаха диагностицираните с COVID-19 в Русе от началото на пандемията

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 97 нови случая на ковид, което е самобитен връх за интервал от 24 часа в района.

53 от новозаразените са дами, а 44 са мъже. 88 от откритите през вчерашния ден случаи са на домашна изолираност, а девет са приети в болница.

За страдание през вчерашния ден са умряли и двама души. Става дума за 75-годишна русенка и мъж на 74 години от село Бабово. И двамата са били с позитивен PCR тест за COVID-19 и са се намирали на болнично лекуване в Университетска болница „ Канев “.

Необходимо е да се означи, че те са страдали и от редица съпътстващи болести, измежду които захарен диабет и сърдечно-съдови проблеми. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на умрелите. Така умрелите с позитивен PCR тест за коронавирусна зараза в района станаха 32-ма, като 19 от тях са мъже, а 13 са дами.



Добрата вест е, че за денонощието има и 16 излекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско доближи 444 души.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в региона са към този момент 1003-ма души, като дейните случаи са 527. От тях 95 са на болнично лекуване, а 432-ма са под домашна изолираност.

При дейните случаи още веднъж се следи съвсем цялостно тъждество сред мъжете и дамите. Броят на мъжете е 263, а дамите са 264. Без основна смяна в процентно отношение остава и разпределението при всички болни от началото на пандемията. 540 са дамите, а мъжете са 463, което в проценти е респективно 54% и 46%.



Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР