По данни на ООН в Газа има повече от половин

...
По данни на ООН в Газа има повече от половин
Коментари Харесай

Повече от 100 деца в кувьози в Газа са с риск за живота

По данни на Организация на обединените нации в Газа има повече от половин милион дами в репродуктивна възраст, а от тях 50 хиляди са бременни сега. Повече от 5000 би трябвало да родят през идващите до 3-4 седмици. 

Но въпросите къде и по какъв начин да се случи това излизат на напред във времето на фона на информацията за разрушени лечебни заведения и такива, които към този момент не работят поради неналичието на консумативи. Преждевременно родените, които са в кувьози, също са изложени на риск.

 
Показваме на целия свят каква е ориста на тези деца, до момента в който живеем в опустошаване. Казват, че южните региони са безвредни, само че няма безвредни региони в линията Газа. Няма сигурност поради окупацията.
Рами ал-Сирсави, гражданин на Газа

Доктори предизвестяват, че, в случай че лечебните заведения останат без ток, някои от най-малките им пациенти може да изгубят живота си до минути. 

" Има пациенти на диализа, недоносени бебета в кувьози и родилни зали. Тази болница предлага повече услуги, в сравнение с може да даде. Недоносените бебета са в сериозна заплаха ", споделя Ияд Абу Захер, шеф на болница " Ал-Акса ".

Конвоите с филантропична помощ, която включва и медикаменти за лечебните заведения, са лъч вяра за блокираните в Газа. Според здравното министерство на Палестинската автономност повече от 40 лечебни заведения в линията са спрели работа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР