По данни на Агенцията по заетостта за деветмесечието на 2018

...
По данни на Агенцията по заетостта за деветмесечието на 2018
Коментари Харесай

Бисер Петков: Безработицата сред хората с увреждания намалява


По данни на Агенцията по заетостта за деветмесечието на 2018 година безработните с трайни увреждания понижават със 727 спрямо деветмесечието на 2017 година, като наклонност за понижение на безработицата при тази група се регистрира от 2015 година

Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на парламентарния надзор.

За деветмесечието на 2018 година над 5400 хора с увреждания са почнали работа с посредничеството на Агенцията по заетостта, като повече от 1800 от тях са включени в субсидирана претовареност, сподели Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че данните от националната статистика също демонстрират позитивна наклонност на понижаване на коефициента на безработица и увеличение на коефициента на претовареност на хората с увреждания.

Министърът акцентира, че вследствие на дейната политика на пазара на труда през предходните три години се обрисува позитивна наклонност на повишаване на включените в претовареност регистрирани безработни с увреждания, както на първичния пазар на труда, по този начин и в субсидирана претовареност.

Общият брой безработни с увреждания, включени в претовареност през 2015 година, е 8179, през 2016 година – 10 407, през 2017 година – 10 742.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР