По чашка спиртна напитка на ден може да ви предпази

...
По чашка спиртна напитка на ден може да ви предпази
Коментари Харесай

Науката препоръчва! Пийте алкохол срещу грип и вируси

По чашка спиртна напитка дневно може да ви защищити от грип и върлуващите през зимата вируси. Това бе доказано от група английски учени, които потвърдиха изгодата от потреблението на алкохол с мярка.

Техните опити са потвърдили, че алкохолните питиета имат способността да разграждат обвивката на вирусните кафези и по този метод да понижават разпространяването ѝ в тялото.

Специалистите предлагат до 6 часа, откакто се почувствате неразположени, да изпиете чаша спиртна напитка. По този метод ще облекчите инфекцията.

Не бива обаче да прекалявате, тъй като алкохол в огромни количества потиска имунната система и прави организма ни по-податлив на вируси. Когато сте заболели и пиете повече, тялото ви ще се оправи по-трудно с грипната зараза.

 Науката предлага! Пийте алкохол против грип и вируси

Епидемиологът професор Богдан Петрунов прецизира пред организация Фокус, че е потребно за здравето да изпиете една чаша греяна ракия или греяно вино с малко черен пипер и бахар, щом не се чувствате добре.

Тези питиета имат затоплящо деяние или както медицината го назовава - ревулзивно деяние. Разширяват кръвоносните съдове, усъвършенстват циркулацията на кръвта и подтикват битката против вирусите.

Но в случай че вместо една изпиете 3 чаши, резултатът ще е отрицателен и ще изострите признаците на заболяването.

Чесънът също е измежду естествените антибиотици, които може да приемате, в случай че сте заболели. Той отделя фитонциди, които потискат развиването на бактерии и вируси и по този метод лекува грипа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР