По бензиностанции и автомагазини масово се продава евтин концентрат с

...
По бензиностанции и автомагазини масово се продава евтин концентрат с
Коментари Харесай

Собственик на бензиностанция направи страшно разкритие! Продават смъртоносна течност за чистачки, една капка от нея може да ви ослепи

По бензиностанции и автомагазини всеобщо се продава на ниска цена концентрат с съществена съставна част метанол – мощно отровно химическо съединяване, чиито изпарения водят до гибел, а единствено една капка от него, попаднала в окото, води до слепота, оповестява " Флагман ".

От този коцентрат можете да си купите и да си го разредите сами или пък да си купите подготвен разтвор от него, именуван по етикет „ зимна течност за чистачки”.


Това е течност за чистачки с метанол

„ Няма кой да управлява продажбата на течностт за чистачки, хиляди водачи въобще не гледат какво купуват, наливат самоуверено концентрат с метанол в колите си и разреждат без да подозират риска от ослепяване, самите изпарения обаче са задоволително токсични и водят до провали на дихателни пътища и закъснение на мозъчната дейност”, сигнализира притежател на бензиностанция, в която е забранил да се зарежда от евтината течност.


Концентратът с етанол е два пъти по-скъп и поради това малко на брой го купуват

Преди да съобщи опасенията си на публицистите, индивидът алармирал РЗИ-Бургас, само че от там го трансферирали към транспортното министерство.

„ Търсих контакт да алармирам подчинените на министър Московски, само че и от там ме отрязаха. Междувременно получих предизвестие да спра да дълбая и да оставя нещата в комерсиалната мрежа каквито са си”, споделя притежателят на бензиностанция, настояващ за анонимност, с цел да не срутен бизнеса му.


Течността за чистачки с етилов алкохол се предлага единствено в огромните бензиностанции. Ще я познаете по цената!

В момента в множеството бензиностанции и профилирани магазини, с дребни изключения, всеобщо се предлага зимна течност с метанол. Опаковките са подредени на тезгяха до тези, на които написа, че са с етанол. Народът всеобщо протяга ръка към двойно по-евтината течност и въобще не чете етикета, на който написа „ метанол”, тъй като и да го прочете – нищо не му приказва.


Това също е от " скъпата " течност, която е безвредна

Литър подготвен концентрат с безвредния етанол коства сред 5 и 7 лв., до момента в който същата разфасовка с метанол се продава сред 2,50 и 3 лв., а 5 литра – за 10 лв..


Тази течност за чистачки коства 10 лв. за 5 литра

Само в част от огромните вериги, носещи името на известни марки, се продава течност за чистачки лично произвеждане и на нея категорично е маркирано, че в състава й няма метанол.

За отбелязване е, че на по-малките обекти и франчайз сътрудниците на огромните марки оферират единствено концентрат с метанол.

Проверката на Флагман.бг сподели още, че един звук метилов алкохол, прочут още като дървесен алкохол, създаден като сурогатен артикул от производството на чист етилов алкохол в заводите на винпром „ Пещера” и в завода в Горна Оряховица, коства към 600 лева за звук и е два пъти по-евтин от звук етилов алкохол, който е изцяло безопасен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР