По 75 лева ще получат българските пенсионери, ваксинирани в чужбина

...
По 75 лева ще получат българските пенсионери, ваксинирани в чужбина
Коментари Харесай

Как пенсионерите от Пловдивска област, ваксинирани в чужбина, ще получат COVID добавка

По 75 лв. ще получат българските пенсионери, имунизирани в чужбина против COVID-19. Добавката ще бъде изплащана еднократно, дружно с пенсиите и се отнася само за хората, имунизирани до 30 юни 2022 година

От Регионалната здравна ревизия в Пловдив оповестиха, че това се отнася само за пенсионери, които са имунизирани против COVID-19 в чужбина и не са вписани в регистъра за имунизации против COVID-19/imunohis.bg като получили втора доза от имунизациите Comirnaty, Vaxzevria или Moderna, първа доза от имунизацията Janssen или бустерна доза до 30 юни 2022 година в това число.

Те хора би трябвало да дават персонално или посредством легален представител на място в РЗИ Пловдив, ул. „ Перущица “ №1, ет.2, каб. №19 или да изпратят на ел. поща: [email protected], следната информация:

-копие на документ за идентичност, съдържащ трите имена на лицето и народен идентификатор (ЕГН или ЛНЧ)

-копие на документ за сложени дози ваксини против COVID-19, съдържащ същите имена на лицето, които са изписани и на документа за идентичност, както и дата на слагане на ваксината/ваксините против COVID-19, комерсиалното название на лекарствения артикул, следващ номер на поставената доза (когато е приложимо). Документът би трябвало да съдържа идентификационен номер, QR-код или автограф с щемпел на медицинския експерт, направил имунизацията.

-данни за контакт: телефонен номер, електронен адрес за противоположна връзка с лицето/неговия легален представител

Документите би трябвало да се дават на РЗИ Пловдив най-късно до 15 юли 2022 година в това число.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР