По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито

...
По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито
Коментари Харесай

За Великден: 75 лв. за бедните пенсионери предлагат ГЕРБ и ДПС

По 75 лв. еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито пенсии са под линията на беднотия. Това оферират депутати от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от обществената и бюджетната комисии с промени в Закона за бюджета на ДОО. 

Това ще коства 40 милиона лв. и ще засегне близо 534 хиляди пенсионери, чиито дахади сега са под линията на беднотия, обясни Деница Сачева от ГЕРБ. Мнагократно се е спекулирало в политически проект, че няма да има нита един човек, който да живее под линията на беднотия. Но сред политическите лозунги и действителната политика разминавания стават все по-драстични и има 534 хиляди души, които ще посрещнат Великден с пенсия под 526 лв., добави шефката на обществената комисия.

Вместо да се провят дарителски акции, страната да възвърне традицията, при която за Великден и Коледа пенсионерите да получават добавки, изясни още Сачева.

Тя добави, че тези добавки нямат отношение към приходите, а задачата е да се покаже, че България е солидарна страна и всички мислят за бедните хора. Разчитаме на поддръжката на всички сили и откакто бъде признато се надяваме да има и изключителна дата от Национален осигурителен институт, с коята тези добавки да бъдат изплатени още преди Великден. 

Тези разноски не касаят прехвърляния от бюджета, а ще бъдат покрити с вътрешни разбърквания от бюджета за ДОО, изясни Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

След деликатен разбор на приходите и разноските ще търсим и други благоприятни условия да подкрепим обществено слаби и уязвими хора, добави шефът на бюджетната комисия.

Не е правилно, че се отива на избори поради ГЕРБ. Единствено Мария Габриел подписа съглашението, разяснява пък Рая Назарян от ГЕРБ във връзка на изказвания на ПП-ДБ. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР