Пневмонията в белия дроб води до повишаване налягане на кръвта

...
Пневмонията в белия дроб води до повишаване налягане на кръвта
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът директно и индиректно засяга сърцето

" Пневмонията в белия дроб води до повишение налягане на кръвта и се получава сърдечна непълнота. Този вирус непосредствено визира миоцидните кафези на сърцето . Образуват се тромби в съдовете, които хранят мускулите на сърцето ". Така разяснява проблемите на сърцето и пред btv проф. Генчо Начев, шеф на УМБАЛ " Света Екатерина ".
По думите му това се следи и при пациенти без сърдечно-съдови болести преди ковид. Хората със сърдечни болести са по-застрашени, предизвести той.
 Учен: Дори и да сте оздравели от COVID-19, следете сърцето си Учен: Дори и да сте оздравели от COVID-19, следете сърцето си
Коронавирусът постоянно основава затруднения в работата на сърдечно-съдовата система, по тази причина при опазване на сърцетуптенето или други подозрит...
Проф. Начев добави, че косвено вирусът също вреди на сърцето и предложи за всички минали през болестта да си създадат ЯМР.
На третия месец след оздравяването е хубаво да се направи ядрено-магнитен резонанс , с цел да се види дали има някакви проблеми със сърцето. Препоръчвам на всички със сърдечносъдови болести, които нямат OVID-19, само че имат недоволства или утежняване на сатурацията, незабавно да се съветват с доктор “, уточни проф. Начев.
Той не изиска да предложи нищо като предварителна защита. Заръча обаче на всички със болести и усетят някакво неразположение да отидат на доктор. Професорът акцентира, че продължава наклонността поради пандемията всеобщо пациентите да отсрочват профилактичните си прегледи , което води до утежняване на положението на пациентите. " Забелязвам, че хората отсрочват. Неглижират признаците ", уточни докторът.
" Трудно е да се каже дали по-строгите ограничения закъсняха. Аз съм последовател на построгите ограничения, тъй като е потвърдено, че с тях пандемията може да се ограничи. От по-висока камбанария обаче би трябвало да се мисли и за обстановката в стопанската система. Грубо казано, да не стане по този начин да спасим хората, а да няма с какво след това да се препитават те. Трябва да има съответствие сред двете неща. " Така разяснява локдауна проф. Генчо Начев.
 Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер
Донорско сърце преодоля рухването на медицински хеликоптер на площадката пред болничното заведение и на лекаря, който го носеше в контейнера, съобщ...
Според него ограниченията реализиран добър баланс, само че би трябвало да се ускори контролът върху спазването им.
Резултатът от настоящето затягане  ще се види след третата седмица , изясни той. „ Ако гледаме математическите модели, на края на третата седмица би трябвало да има резултат от ограниченията “ и добави, че в неговата болница има 30 covid кревати и за момента няма дефицит на личен състав. Проф. Начев уточни, че в ръководеното от него лечебно заведение има инфектирани медици, само че всички са се излекували.
Финансирането на опазването на здравето е сбъркано – и във връзка с това какво заплаща Касата, и във връзка с това за какво го заплаща, за регистрирана активност, която не се знае дали е осъществена, а не за качествено свършена работа. Всяка година се повишават парите, които се наливат в опазването на здравето, само че те изтичат като вода в пясък “, разяснява проф. Начев.
Според него парите за идната година, предопределени за битка с пандемията, няма да „ изтекат “ , тъй като са написани прецизно разпоредбите, по които ще се отпускат.
 ТЕСТ: Сърцето или мозъкът владеят живота ти? ТЕСТ: Сърцето или мозъкът владеят живота ти?
Някои хора цялостен живот разчитат на интуицията си, с цел да се оправят с разнообразни обстановки и да вземат значимите решения в живота си. Други вин...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР