Плувецът Йосиф Миладинов спечели първото място в анкетата на колегите

...
Плувецът Йосиф Миладинов спечели първото място в анкетата на колегите
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов бе избран за най-добър млад спортист на България

Плувецът Йосиф Миладинов завоюва първото място в анкетата на сътрудниците от Viasport.bg за най-хубав млад състезател на България за 2021 година Той обаче не почете церемонията по връчване на премиите, която се организира в ЧУ " Свети Георги ", макар че си е в родния Пловдив.

Наградата от негово име одобри президентът на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев.

Анкетата се провежда за юбилеен 10-и път и бе обновена след едногодишно спиране поради пандемията от ковид.
 Йосиф Миладинов осми в историческия за България край
Йосиф Миладинов осми в историческия за България край

Достойно показване

В допитването до спортните публицисти своя глас дадоха 122-ма представители на медиите, които показаха 53-ма спортисти на възраст до 19 година

През предходната година Миладинов стана първият, записал олимпийски край за мъжкото ни плуване, като се класира на 8-о място на 100 м бътерфлай в Токио 2020. Вицешампион е на Европа при мъжете в същата дисциплинираност и повторен №1 на континента при юношите - на 50 и на 100 м бътерфлай от Рим. Освен това усъвършенства върхове, които го изпратиха в челото на международната класация.

Той събра 1021 точки при гласуването, с цел да завоюва наградата за №1 при младите за повторно след 2019 година Така Йосиф се изравни със своя сътрудник в басейна Антъни Иванов, който също има две победи в анкетата за 2016 и 2017 година

Втори с 860 точки в класацията се подреди щангистът Карлос Насар. Призовата тройка добави тенисистът Пьотр Нестеров с 522 точки.

Златната десетка допълниха Александър Николов (волейбол), Александра Фейгин (фигурно пързаляне), Изабела Янкова (планинско колоездене), Уилиам Чолов (бокс), Калоян Левтеров (плуване), Константин Костадинов (баскетбол) и Радослав Росенов (бокс).
 COVID-19 спря Йосиф Миладинов от присъединяване на Европейското в Казан
COVID-19 спря Йосиф Миладинов от присъединяване на Европейското в Казан

Това заяви неговият персонален треньор Стефан Георгиев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР