Plug-in хибриден вариант на всестранния автомобил за града вече с най-актуална технология

...
Plug-in хибриден вариант на всестранния
автомобил за града вече с най-актуална
технология
Коментари Харесай

Гъвкаво и ефективно както никога досега: въвеждане на пазара на новото BMW 225xe Актив Турър

Plug-in хибриден вид на всестранния автомобил за града към този момент с най-актуална технология на акумулаторните кафези – електрическият пробег е повишен с над 25 % до 57 км, CO2 излъчванията са намалени с над 15 %.

Най-новите разработки в региона на технологията на акумулаторните клетки за Plug-in хибридните модели на BMW разширяват опциите за наслада от шофирането с нулеви местни излъчвания в града и отвън него. С новото поколение батерии на BMW 225xe Актив Турър електрическият пробег на всестранния градски гений се усилва с над 25% до 55 – 57 км. Оптимизирана е и успеваемостта на неговото Plug-in хибридно задвижване. Новото BMW 225xe Актив Турър, което чрез специфичното си за хибрида задвижване на четирите колела постоянно ситуативно разпределя мощността на своя мотор с вътрешно горене и електромотора между всичките четири колела, има среден разход на гориво от 2,1 до 1,9 л/ 100 км, което означава намаляване от над 15%. Съответстващите стойности на СО2 емисиите са намалени до 47 – 42 г/ км, средният разход на електрическа енергия е от 14,2 до 13,5 кВтч/ 100 100 км.

Значителното нарастване на електрическия пробег се дължи на повишения потенциал на литиево-йонната батерия на новото BMW 225xe Актив Турър. Високоволтовата батерия от най-ново поколение е с повишен от 7,7 до 10 кВтч бруто енергиен потенциал при непроменени външни размери. Тя може да бъде захранвана с сила от конвенционални домашен контакти със серийния кабел за зареждане. По този начин батерията може да бъде заредена напълно за към 5 часа. На BMW i Wallbox същото зареждане лишава по-малко от 3 часа и 15 мин. Буксата за зареждане е разположена под обособен похлупак на предния ляв страничен панел. Високоволтовата батерия е инсталирана плътно под задната седалка, тъй че ограниченията по отношение на гъвкавостта и транспортните потенциали спрямо моделите на BMW Серия 2 Актив Турър с конвенционално задвижване са минимални. Вместимостта на багажника на новото BMW 225xe Актив Турър не е лимитирана от хибридното задвижване и е 400 литра. Чрез сгъване на серийно разграничената в съотношение 40: 20: 40 облегалка на задната седалка според от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена до 1 350 л.

Шофирането с нулеви местни излъчвания в града и отвън него, както и неограничената склонност за дълги пътувания се обезпечава от Plug-in хибридното задвижване на новото BMW 225xe Актив Турър. То се състои от 1,5-литров трицилиндров бензинов мотор с технология BMW TwinPower Turbo и мощ 100 кВт/136 к.с., който предава мощността си към предните колела посредством шестстепенна трансмисия Steptronic, както и електромотор с мощност 65 кВт/88 к.с., който задвижва задните колела. Максималната системна мощност на двата елемента е 165 кВт/ 224 к.с., максималният систематичен въртящ момент достига 385 Нм. Благодарение на интелигентно съгласуваното взаимодействие на двата мотора се създава характерно за хибрида задвижване на четирите колела, което оптимизира сцеплението, стабилността на пътя и пъргавината на новото BMW 225xe Актив Турър при неприятни метеорологични и пътни условия. Бързите реакции на системата, идеалното систематизиране на теглото между осите и изключително спонтанното разгръщане на мощността на задвижващият задните колела електромотор осигуряват винаги оптимално в съгласие със ситуацията на пътя предаване на мощността. Благодарение на това се постига неповторима в сегмента на BMW 225xe Актив Турър равнище на сигурност, комфорт и динамика. Хибридният модел форсира от 0 до 100 км/ч за 6,7 сек. Освен това електрическият Boost на задвижващата система обезпечава спомагателни резерви от сигурност и натоварен състезателен дух, например при изпреварвания по междуградските пътища. Максималната скорост на новото BMW 225xe Актив Турър е 202 км/ч. В чисто електрически режим на движение оптималната скорост е 130 км/ч.

Предвиждащото ръководство на енергията на задвижващата система на новото BMW 225xe Актив Турър обезпечава максимална ефективност и наслада от шофирането, като при ръководството на режима на шофиране се употребяват и данни от навигационната система, с цел да може при задействано водене по маршрута да се взима под внимание и профилът на трасето. Освен това чрез превключвателя на контрола на шофирането лидерът може да задейства не само режимите SPORT, COMFORT и ECO PRO, само че и с бутона eDrive на междинната подпора да въздейства и на взаимоотношението сред мотора с вътрешно горене и електромотора. В стандартната конфигурация AUTO eDRIVE системата осигурява оптимално взаимоотношение на двата елемента при всевъзможни обстановки на пътя. Режимът SAVE BATTERY разрешава по време на придвижване равнището на заряд на високоволтовата батерия да бъде поддържано или повишавано, с цел да може капацитетът на батерията да бъде на разположение за по-късно чисто електрическо шофиране, да вземем за пример в градски условия. С огромния си електрически пробег и ниските излъчвания на СО2 новото BMW 225xe Актив Турър в зависимост от оборудването се полза с понижени данъци за служебни коли в Германия.

Новото BMW 225xe Актив Турър серийно се оборудва с акустична отбрана на пешеходците (за Модел М Спорт тя вероятно ще се предлага от ноември 2019 година). При чисто електрическо шофиране и скорост между 0 и 30 км/ч посредством система от високоговорители се генерира неподражаем, основан особено за електрифицираните модели на BMW тон, който притегля вниманието на другите участници в придвижването върху приближаващия се автомобил, без да понижава акустичния комфорт на пътниците. Освен това характерното за модела серийно съоръжение включва 17-инчови алуминиеви джанти, навигационна система, 2-зонова автоматизирана климатична инсталация и стационарно отопление. Предварителното кондициониране на интериора може да бъде задействано и дистанционно посредством смарт телефон с помощта на BMW Connected. Като опция на серийното оборудване новото BMW 225xe Актив Турър се предлага и като Модел Advantage, Модел Sport Line,, Модел Luxury Line и модел М Спорт. Освен това предлаганите за BMW Серия 2 Актив Турър допълнителни оборудвания съвсем без ограничения са налични и за хибридния модел.

BMW Plug-in хибридните модели: с множество преимущества във всекидневието

В съпоставяне с обичайните задвижвания BMW Plug-in хибридите оферират на потребителите си още през днешния ден множество допълнителни прерогативи:

Пестене на пари: електрическото шофиране в града е по-евтино спрямо това с бензин или дизел, когато Plug-in хибридът се зарежда преференциално вкъщи или в офиса.
Винаги подобаваща температура в интериора още при качване: стационарното отопление и стационарното изстудяване са серийни.
Който стопира, печели: акумулаторът се зарежда при прекъсване. При конвенционалните коли се отделя само топлота и прахуляк от спирачните накладки.
Най-доброто от двата свята: Plug-in хибридите оферират електрическа радост от шофирането в града и класическата на BMW наслада от шофирането при дълги пътувания.
Сигурност в бъдещето: защото един Plug-In хибрид може да се движи с нулеви локални емисии, той може да влиза в множество екологични зони, да паркира с привилегии и да икономисва разнообразни такси.
По-високо качество на живота в градовете: с активиране на електрическия режим на шофиране потребителите могат интензивно да допринасят за понижаването на излъчванията и шума в градовете.
Положителна цялостна СО2 равносметка за новото BMW 225xe Актив Турър.

Понякога „ същинската “ екологична равносметка на Plug-in хибридните автомобили се слага под въпрос, особено на пазарите с доста невисок дял на „ зелена “ електрическа енергия в обществената енергопреносна мрежа. За новото BMW 225xe Актив Турър BMW Group е издала сертифициран CO2 отчет за целия цикъл от снабдяването със първични материали, веригата за доставки, фазата на произвеждане и потребление до рециклирането. При потреблението на средностатистическа електрическа енергия в Европа той демонстрира преимуществото на новото BMW 225xe Актив Турър по отношение на BMW 225xi Актив Турър от 33 % и от 24 % при 220xd Актив Турър. При зареждане на автомобила със „ зелена “ електроенергия преимуществото доближава даже до 56 % при BMW 225xi Актив Турър, респективно 50 % при BMW 220xd Актив Турър.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР