Пловдивското издание на Синелибри 2023 е в разгара си. В

...
Пловдивското издание на Синелибри 2023 е в разгара си. В
Коментари Харесай

Уикенд със Синелибри в Пловдив

Пловдивското издание на Синелибри 2023 е в разгара си. В идващите дни предстоят едни от най-хубавите фестивални заглавия – филми от Испания, Италия, Франция и Съединени американски щати, измежду които две изключителни анимации на студиото Disney.

В петъчната вечер следва новата вълнуваща продукция на Сеск Гай („ Сантиментално “ или „ Съседите от горната страна “), който този път ни предлага „ Истории, които не са за описване “ . Пет комични истории се кръстосват по случайност, фокусирани върху страстите на основните герои. Някои от тях бъркат действителността с желанието, други лъжат повече, в сравнение с приказват. Историите, които „ не са за описване “, съдържат обстановки на обществено оскърбление, неизповядани секрети, обществени предубеждения, изневери, ревнивост и злословия. Филмът е довечера от 18:30 часа.

Съботната стратегия стартира с паметната анимация „ Зоотрополис “ от 13 часа. Ще се срещнем със зайчето Джуди Хопс от селцето Зайковдол реализира детската си фантазия да стане служител на реда. Но когато идва в града, тя схваща, че да си първият заек в полицейски сектор от закоравели животни, не е по никакъв начин елементарно. Твърдо решена да се потвърди, Джуди се впуска в разплитането на един скрит план с цената на всичко – даже това да значи, че би трябвало да се съюзи с лисицата лъжец Ник Уайлд. И не бързайте прекалено много, тъй като ще минем и през локалния КАТ, ръководен от… ленивци.

Също в събота, само че от 18:30, ще се пренесем в Торино през 1938 година. Дева Касел, която до неотдавна се изявяваше единствено като модел на „ Долче и Габана “, дебютира в киното в ролята на предизвикателния модел Амелия в „ Прекрасно лято “ . Тя вкарва по-малката си другарка Джиния в свят на актьори бохеми, където влюбването се оказва неизбежно.

В 20:30 следва „ Алма и Оскар “ – роман за буйната и бурна тригодишна връзка сред грандамата на виенското общество Алма Малер (1879-1964) и „ ужасното дете ” на виенската арт сцена Оскар Кокошка (1886- 1980). В началото на 1900 година Кокошка е изгряващ художник, повлиян от работата на Густав Климт, само че със личен характерен експресионистичен жанр. Алма пък е една от най-влиятелните дами на европейската сцена – по това време към този момент е погребала първия си брачен партньор композитора Густав Малер и към този момент има връзка с архитекта Валтер Гропиус

В неделя от 13 часа следва ново класическо кино предложение за феновете на анимацията. В „ Героичната шесторка “ детето знамение на роботиката Хиро Хамада се озовава в хватката на незаконен скрит план. С помощта на своя сателит, надуваемия робот Беймакс, Хиро образува екип от високотехнологични герои в името на значима задача: спасяването на Сан Франциско от заличаване.

Не бива да се пропуща и „ Само ние двамата “ на Валери Донзели, режисьор, оценен високо в Кан. Бланш среща Грег и взема решение, че е попаднала на идеалния мъж. Страстта посред им е явна, те скоро се женят и заживяват дружно. След това идилията се пропуква.

Фестивалът ще продължи до 29 октомври с ежедневни прожекции. Билетите са на цена 11 лв. и 9 лв. за учащи и пенсионери. Цялата стратегия е налична на уеб страницата kinolucky.com, откъдето могат да се вършат резервации и онлайн покупки на билети. Касата на киното е отворена всеки ден от 16 до 21 часа, а в почивните дни – от 11 до 21 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР