Пловдивскиятвокално-китарен тандем представя проект с 14 заглавия на сцена Ядрото“

...
Пловдивскиятвокално-китарен тандем представя проект с 14 заглавия на сцена Ядрото“
Коментари Харесай

Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков следват посоките на любовта в авторски концерт

Пловдивскиятвокално-китарен тандем показва план с 14 заглавия на сцена „ Ядрото “ в „ Капана “ на 15 октомври, входът е свободен

Изразителни мелодии, ярки текстове и стилни поп, рок и фънки аранжименти показват артистът Илко Василев-Базѝлео и китаристът Светлин Стайков в плана „ Посоки. Авторски вокално-китарен концерт “. Той включва 14 песни напълно на български език. Музикалното събитие ще се организира на 15 октомври (събота) 2022 година от 16 часа на откритата сцена „ Ядрото “ в квартал „ Капана “ и се осъществя с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Входът е свободен.

Песните са основани особено за плана „ Посоки. Авторски вокално-китарен концерт “ от пловдивския тандем Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков и ще бъдат изпълнени за първи път по време на събитието. „ Подходящи са за всяка възрастова група и са ориентирани към най-широка публика “, твърдят двамата музиканти.

Съсредоточие на „ посоките “ е любовта, чиято дарба да трансформира всичко води до внушението, че още доста от положителното следва. Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков го насочат с ясно доловима усмивка. С експресивната емоционалност и лиризъм при осъществяванията планът „ Посоки. Авторски вокално-китарен концерт “ отваря необятна врата с приятелско мигане към ценителите и феновете на мелодичните части, заредени с капацитет за преобразяване в шлагери.

Сред достолепията на авторския вокално-китарен концерт е фактът, че песните са с текстове на български език. Музиката и аранжиментите са авторски и са в благозвучие по едно и също време с модерните трендове от международната сцена и с родните обичаи в актуален подтекст.

Илко Василев-Базѝлео е вокален реализатор, изявяващ се в стиловете поп, аренби, рок и джаз. Притежава над 15-годишен опит като артист в пиано питейни заведения, на клубни подиуми и по корпоративни празненства. Има многочислени награди и участия в състезания и фестивали в България. Илко Василев–Базѝлео извършва авторски песни на български и на британски език. Пише музика и текстове на песни и за други реализатори. Има участия в разнородни планове – поп-оперно вокално трио, вокално-клавирни и вокално-китарни дуети, рок група. Завършил е „ Поп и джаз изпълнителско изкуство “ в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и има образователно-научна степен „ лекар “ по музика.

Светлин Стайков има 4 авторски албума: „ Morning “, „ Colours and Shades “, „ Crossing Influences “, „ Made in Майна “. Свири на китара в джаз групировката „ Бигбенд Пловдив “. Концертира в разнообразни обединения по влиятелни събития като „ Пловдивски Джаз вечери “, „ Джаз фестивал Хасково “, „ Джаз фестивал Русе “ и в музикални клубове в страната. Аранжира и композира в разнообразни стилове. Завършил е Средно музикално учебно заведение „ Христина Морфова “ в Стара Загора и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. От 1997 година работи като учител по китара и тонрежисьор в „ Нов Музикален център “. Преподава „ MIDI и звуков синтез “ и „ Дигитална аудио обработка “ в АМТИИ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР