Пловдивският виртуозен тромпетист Георги Грозев се завърна от първото издание

...
Пловдивският виртуозен тромпетист Георги Грозев се завърна от първото издание
Коментари Харесай

Пловдивски виртуоз превзе Лече, а след това пое към Гент

Пловдивският виртуозен тромпетист Георги Грозев се завърна от първото издание на фестивала Salento Brass в италианския град Лече. Той се организира сред 8 и 12 септември.

Георги се включи и в майсторския клас на проф. Андреа Луки - първи тромпетист в националния оркестър " Santa di Cecilia " в Рим.

Пътуването на Георги бе с поддръжката на фондация " Пловдив 2019 по стратегия " Полети ".

Тя е за финансово подкрепяне на млади гении от града.

Майсторският клас е приключил с концерт на отбор тромпети, под диригентството на маестро Луки, в който се включи и изтъкнатият италиански цигулар Алесандро Куарта.

В програмата влизат творби от Бах, Хендел, Бизе, Джоплин, Пиацола, Бакарак, Куин, Уилиамс, Мориконе и Рота и се показа пред италианската аудитория в историческия център на Лече.

Няколко дни след завръщането си в родния Пловдив, Георги още веднъж пое на път. Той отпътува за Белгия, където ще продължи образованието си в Консерваторията на град Гент.

Талантливият тромпетист Георги Грозев е притежател на тазгодишната премия “Добрин Петков” за високи креативен достижения на Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство " Добрин Петков ". Носител е на десетки награди от национални и интернационалните състезания.

През юли Георги получи пpecтижнaтa нaгpaдa „ Taлaнт нa дeceтилeтиeтo “, ĸoятo мy бe вpъчeнa нa тъpжecтвeнa цepeмoния - cпeĸтaĸъл „ Hoщ нa звeздитe “.

Cъбитиeтo бе на Aнтичния тeaтъp в Πлoвдив и на него пpиcъcтва нa пpeзидeнтът Pyмeн Paдeв.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР