Пловдивският снукър играч Велиан Димитров загуби с 3:5 фрейма финала

...
Пловдивският снукър играч Велиан Димитров загуби с 3:5 фрейма финала
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Велиан Димитров загуби драматичен финал в Републиканското първенство по снукър

Пловдивският снукър състезател Велиан Димитров загуби с 3:5 фрейма финала на Републиканското състезание по снукър от опитния Братислав Кръстев. Финалът се организира в Национална снукър академия през уикенда, написа Спортал. 
Прочетете още
През декември 2021-ва Кръстев завоюва и влиятелния ефирен шампионат Snooker Grand Prix Bulgaria, a тази година в през януари сграбчи купите в Пловдив и “София Мастърс ”. Това обаче е единствено дребна част от богата сбирка с титли на Кръстев, който от години към този момент образова освен състезатели, само че и треньори.

Братислав не беше изгубил нито един фрейм по пътя си към полуфиналите в Републиканското състезание, където обаче срещна съществено затруднение в лицето на сътрудника си от треньорския екип на Национална снукър академия - Виктор Илиев.

Виктор поведе рано в дуела с 2:0, след което резултатът мина през тъждество и ново повеждане в петия фрейм на Илиев. Кръстев доста увеличи равнището си в идващите партии и в решителната такава осъществя впечатляващ брейк от 65 точки.

Велиан Димитров, който е топ играчът от Пловдив през този сезон, трябваше също толкоз трагично да премине през полуфиналите. Там той се оправи с 4:3 със сребърния медалист от Европейското състезание за юноши тази година Максим Костов.

На финала сред Димитров и Кръстев пловдивчанинът несъмнено беше водещата фигура край зеленото сукно до почивката, като си беше построил задатък от 3:1. След интервала обаче Братислав завоюва идващите разиграни четири фрейма посредством халф-сенчъри брейк и още няколко серии от 30-ина точки, с цел да стигне до крайното 5:3.

Републиканското състезание беше последният ранкинг шампионат в календара на Българска снукър федерация и беше намерено от заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев в наличието на президента на федерацията Олег Велинов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР