Пловдивският съд посече убийците от село Нареченски бани Севдалин и

...
Пловдивският съд посече убийците от село Нареченски бани Севдалин и
Коментари Харесай

Съдът посече убийците от Нареченски бани: 20 години затвор з...

Пловдивският съд посече убийците от село Нареченски бани Севдалин и Марин Боюклиеви, които убиха съдружника си и го напъхаха в бидон. Бащата и синът направиха зверството на 21 март 2018 година. Магистратите потвърдиха присъдата им, като Севдалин ще лежи 20 години в пандиза, а синът му - 16 години.

Припомняме, че през предходната година Окръжният съд ги призна за отговорни за жестокото ликвидиране на съдружника им Венцислав Младенов. Тялото му бе открито в пластмасов резервоар за боклук, пренебрегнат в реката на 4 километра от селото по посока Смолян.

Бащата и синът апелираха присъдата. Севдалин искаше да бъде приет за почтен и оневинен, тъй като не е взел участие в убийството. Марин пък настояваше, че умъртвяването не е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод. Наследниците упорстваха и на двамата да бъде наложено наказване пожизнен затвор.

Според магистратите и двамата са взели участие в зверството, а изказванията, че убийството е осъществено само от Марин са изрично опровергани.

След умъртвяването, двамата увили Венцислав в завеса, завързали го с въже, сложили му в пластмасов бидон и го захвърлили в реката, като преди този момент за тежест е подложен похлупак от шахта за поглъщане на натрупа във водоема.

Причината за пораждане на спора сред тримата е в породилите се подозрения от страна на Венцислав по отношение на коректността на сътрудниците му в бизнес връзките им. Този спор ескалирал, като в един миг предприемачът избухнал и пръв почнал да блъска Севдалин.

Решението на Апелативния съд обаче не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд до две седмици.
Свързани вести Тежка присъда: Общо 36 години затвор за бащата и сина, умъртвили предприемача в Нареченски бани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР