Пловдивският отбор в политиката! Ето как щеше да изглежда кабинетът,

...
Пловдивският отбор в политиката! Ето как щеше да изглежда кабинетът,
Коментари Харесай

Муравей Радев извади лева от колапса

Пловдивският тим в политиката! Ето по какъв начин щеше да наподобява кабинетът, в случай че бяхме столица

Муравей Радев е един от най-авторитетните анализатори по финансови въпроси.

Министър в кабинета на Иван Костов в интервала 1997-2001 година Радев е приключил компетентност " Икономика на индустрията " във ВИНС - Варна. Член на Съюз на демократичните сили от 1990 година Депутат в 37-то, 38-то и 39-то Народно заседание.

Поема поста финансов министър, когато страната е в колапс, унищожена от хиперинфлация, с банкрутирала банкова система.

Благодарение на желязна финансова дисциплинираност и мъчителни пазарни промени за няколко години страната излиза от рецесията.

Крайно време е да се направи инспекция на приватизационните покупко-продажби и да се развенчаят митовете за раздържавяването. Днес стопанската система на България по никакъв начин не е зле, споделя опитният финансист.

Радев е измежду създателите на ДСБ. Разочарован от ежбите в дясното, напуща политиката и се отдава на консултантска активност.

Фамилната история на Радев е впечатляваща. Прадядото Георги отпътува за гурбет в Мала Азия, където натрупва голямо бо­гатство, пропаднало около революцията на Кемал Ататюрк. Муравей Радев, дядо на бъдещия финансов министър, е един от най-успешните бизнесмени в Пловдив, най-едрия производител на бубено семе у нас. Съдбата на фамилията се прекатурва през 1944 година - интернирани са в Перущица, а синът на дядо Муравей - Георги Радев, прекарва 11 година в пандиза като " национален зложелател ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР