Пловдивският окръжен съд отказа да конфискува имущество за над 6,8

...
Пловдивският окръжен съд отказа да конфискува имущество за над 6,8
Коментари Харесай

Съдът отказа да изземе 6,8 млн. лв. от Вълчо Арабаджиев

Пловдивският областен съд отхвърли да конфискува имущество за над 6,8 млн. лева от сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо, каквото искане беше импортирано от КПКОПИ.

Наследникът на хотелиера беше притеглен като обвинен за пране на пари, когато стартира наказателното гонене против родителите му през лятото на 2018 година Тогава бяха осъществени претърсвания по хотелите и банковите сейфове на Арабаджиеви. В една от хотелските стаи са открити 984 728 лева, а в банкови касети на името на Арабаджиев-младши - над 5,6 млн. лева Тези и други по-дребни суми са обект на настояването за конфискация от страна на КПКОНПИ с претекста, че те са добити нелегално в интервала от 2015-а до 2018 година

По време на следствието стана ясно, че милионите в банка са импортирани по сметката на Вълчо от майка му, само че не били негови. А открития близо милион в хотелски стаи също не могат да бъдат свързани с него, тъй като пространствата се употребили от доста хора.

  Така остават 236 760 лева, които, с цел да бъдат отнети, би трябвало да се откри доста противоречие сред заявените от Вълчо Арабаджиев приходи и разноските, които по данни на Национален статистически институт човек би трябвало да е направил за своята прехрана. Назначената по делото експертиза открива, че във въпросния интервал от 3 години синът на хотелиера е получил 345 652,90 лева от трудови правни отношения, 640 000 лева от заем, майка му също му превеждала пари за прехрана, има и приходи от от продажба на дялове в търговски сдружения. А сумата, нужна за разноските му за живот съгласно националната статистика, е 20 056,17 лева

" Във връзка с изложеното съдът приема, че не е налице доста противоречие сред имуществото на лицето и неговия чист приход, доколкото от събраните по делото данни се открива, че в последна сметка откритото имущество – сумата от 236 760 лева е в по-малък размер от осъществените за интервала приходи от законни източници на средства ", е записано в правосъдното решение, с което искът на КПКОНПИ е отритнат, написа " 24 часа ".

Комисията ще би трябвало да заплати и държавната такса по делото от 272 629 лева Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

" В един миг правдата тържествува ", разяснява сбито пред изданието хотелиерът Ветко Арабаджиев.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР