Пловдивският окръжен съд осъди убиецът от Капана- Кирил Стоянов на

...
Пловдивският окръжен съд осъди убиецът от Капана- Кирил Стоянов на
Коментари Харесай

Убийците от Капана са ударили близо 20 пъти жертвата в главата

Пловдивският областен съд осъди килърът от Капана- Кирил Стоянов на 15 години затвор и съучастникът му Цанко Петрунов на 17-години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и наказване да заплатят разноски за експертизи по делото. Двамата  бяха упрекнати в това, че на 07 юли 2021 година в съучастничество като причинители, съзнателно са умъртвили 55-годишния Лалко Журков след побой. В предходните съвещания стана ясно, че повода да посегнат на потърпевшия е това, че Журков се е опитал да блудства с малолетно момиче дни преди случая.
Прочетете още
Цанко Петрунов /45/ и Кирил Стоянов /43/ - са неведнъж осъждани, като единият е осъждан за безчинство, шофиране в нетрезво положение и причиняване на междинна телесна щета, а другият мъж е осъждан за обири, отнемане и грабежи.

Присъдата може да се ожалва и стачкува в 15-дневен период пред Аплативен съд-Пловдив.

На днешното съвещание, преди двамата обвинени да чуят своите присъди, те дадоха подробни пояснения за съдбовния ден и изцяло признаха виновността си, като потвърдиха, че в реалност е имало побой, само че не за да убиват жертвата Журков. Те са желали единствено да го санкционират, поради това, че се е държал по неприличен метод с 12-годишно дете пред очите на един от обвинените. Кирил Стоянов описа пред магистратите, че другото, което го е провокирало да посегне на Лалко е това, че си е помислил, че жертвата ще изкара нож, с който обвиненият е знаел, че е разполагал.

„ Аз имах проблеми с Лалко, поради 12-годишното момиче, с което се опита да блудства ден преди случая и то пред очите ми. Направих му два пъти забележка- „ Лалко какво правиш, виж това момиче какъв брой е малко ” . Той ми се изрепчи, а аз видях  полиция до нас и потеглих към служителите на реда, с цел да извикам някой и да го арестуват, само че той избяга. На идващия ден отидох още веднъж до Джумаята и седнах да пия на нонстопа. След това пристигна подсъдимият Кирил Стоянов и седна при мен, аз му споделих за вчерашното държание на Лалко. Тръгнахме да се прибираме и като минахме през стълбите на Джумаята и Лалко отново беше там и стартира да вика против нас и ни наруга. Ние се афектирахме и аз първи посегнах и му ударих пестник. В идващия миг се намеси Кирил Стоянов и той стартира да го удря с юмруци, само че Лалко не спря да ръси обиди. Казах на Стоянов да го оставим, че е доста пийнал и продължихме нагоре. ”Това описа Цанко Петрунов пред магистратите.

В обясненията си обвинените допълниха, че след нанесените удари жертвата Журков е отпил от алкохола, с който разполага и се отпуснал обратно, като двамата виновници си помислили, че както всякога Лалко е задремал, поради количеството алкохол, което е изпил. В идващия миг обаче две момчета са извикали Кирил и Цанко като са им споделили, че индивидът е мъртъв. Така Цанко се е доближил до тялото на жертвата и видял, че е с отворени очи и целият пожълтял.

„ Не съм правил проекти да го убиваме. Извиках полиция и останах до него до момента в който пристигна патрула. Кирил сподели, че ще донесе вода и внезапно изчезна, ”  завърши обвиненият Цанко.

В обясненията си Кирил Стоянов добави, че предния ден е бил с жертвата Лалко и са пили доста алкохол. Към оня миг Стоянов загатна, че е  бил пияч и се е ликувал, само че без триумф. Той добави, че е знаел, че Лалко носи в себе си  огромни ножове, с цел да се пази, тъй като живее на улицата и поради това се е изплашил, когато преди случая пияният Журков е протегнал ръка към джобовете си, с цел да извади нещо. Тогава Стоянов е почнал неведнъж да удря жертвата.

В своите пледоарии преди да се произнесе съдът, прокурорът  изиска 17 години отнемане от независимост за Цанко Петрунов и 13 години затвор за Кирил Стоянов. Той показа, че не е виждал толкоз процесуално послушни лица, като адмирира това, че дадоха подробни пояснения. В претекстовете си обаче означи, че няма спор по отношение на обстоятелствата по този случай. Също по този начин от разказите на двамата обвинени, изрично е открито, че са нанесени голям брой удари върху жертвата- към 20 общо, като в този смисъл държавното обвиняване счете, че не е ясно кой удар тъкмо е предизвикал гибелта на Журков, по тази причина и двамата следва да са виновни за гибелта.

Защитниците на Цанко и Кирил, желаеха закононарушението да се преквалифицира като непредумишлено ликвидиране, със смекчаващи виновността условия за причинителя. Адвокат Светлана Званчева добави, че двамата обвинени не са създали това с предумисъл и както се твърди в обвинителния акт, че двамата обвинени били възмутени от дейностите на Журков, като решили да го санкционират,  като му нанесат побой. Тоест съгласно нея Петунов и Стоянов не са тръгнали на пердах с умисъла да убиват жертвата.

В последните си думи преди присъдата, обвинените споделиха, че съжаляват и желаеха присъдата, която заслужават.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР