Пловдивският окръжен съд изслуша свидетел по делото за събарянето на

...
Пловдивският окръжен съд изслуша свидетел по делото за събарянето на
Коментари Харесай

Изслушаха свидетел по делото за събарянето на тютюневия склад на Ориент Табако

Пловдивският областен съд изслуша очевидец по делото за събарянето на тютюневия склад на " Ориент Табако " на улица " Одрин " 8, позволи експертиза на аудиозаписа на съвещанието на експертния съвет на Националния институт за недвижимо културно завещание от 2014 година с решение, че постройката не е монумент на културата, и отсрочи процеса за 31 май. По делото обвинени са двамата притежатели на склада, които са предадени на съд поради това, че съзнателно са позволили разрушение на тютюневия склад, който се води колективен монумент на културата.

Пловдив

Пред съда през днешния ден се яви единствено специалистът от Националния институт за недвижимо културно завещание Елена Бочева. Тя е отговаряла за техническото обезпечаване на съвещанието на експертния съвет през октомври 2014 година. Две години по-късно обаче е изслушала аудиозаписа от съвещанието и докладвала за противоречие в документите. Веднага е било свикано ново съвещание в същия състав. Пред съда през днешния ден свидетелката сподели, че е установила техническа неточност при изписване на номера на постройката.
Розалина Апостолова - юрист: " Фактическата неточност е в това, че Националния институт са открили в един прелестен миг, че тази постройка не е заявена като монумент на културата. " Дилян Пинчев - прокурор: " Има и удостоверения, които са издадени, както от министерство на културата по този начин и от НИНКН, че е монумент, а в други документи има, че попада в охранителна зона, че не е монумент, само че попада в охранителна зона. "
Бочева отхвърли да приказва пред камера. За идващото правосъдно съвещание ще бъдат призовани трима очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР