Пловдивският окръжен съд измени в подписка мярката за неотклонение на

...
Пловдивският окръжен съд измени в подписка мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Любо Бомбата вече е в затвора! Промениха мярката му

Пловдивският областен съд промени в подписка мярката за неотклонение на 27-годишния Любомир  Яков., като анулира определението на  Районен съд – Пловдив, с което той беше арестуван под стража. Причината са новите доказателства, показани през днешния ден от Окръжна прокуратура, а точно – информация от началника на бранш „ Арести “ към ГДИН, че на 18.11.2022 г.  Яков е наведен от ареста в Пловдивския затвор за изтърпяване на влезнала в действие присъда по друго дело.

Спрямо Яков е повдигнато обвиняване за това, че на 15.11.2022 година в гр. Пловдив е предал по телефон погрешен сигнал за сложено взривно устройство на Централна гара – Пловдив – закононарушение по член 326 ал.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Пловдив показа извода на първоинстанционния съд, че от събраните досега доказателство може да се образува обосновано съмнение, че Яков е направил действието, за което му е повдигнато обвиняване. С оглед на това, че обвиненият Яков към този момент е наведен в пандиза, съдът откри, че заплахата обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие е отпаднала.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР