Пловдивският общински съвет взе решение да учреди общинско дружество Екобус“.

...
Пловдивският общински съвет взе решение да учреди общинско дружество Екобус“.
Коментари Харесай

Учредиха общинско дружество „Екобус“ в Пловдив

Пловдивският общински съвет взе решение да учреди общинско сдружение „ Екобус “.

Това стана на сесия, на която предлагането бе подкрепено от 36 съветници, деветима се въздържаха. Намерението е активността на сдружението да стартира с оперирането на две нови линии с електрически рейсове, обслужващи най-вече възпитаници.

Общинският съвет утвърди начален  капитал от 100 хиляди лв. и терен в регион " Тракия ", където от предприятието ще слагат зарядни станции, ще има място за рейсовете и за пространства за техническата им поддръжка.

След конкурс за шеф на сдружението бе определен Илко Търпов. Въвеждането на транспортни средства с нулеви нездравословни излъчвания е принос към подобряването на виталната среда и ще има директно влияние върху публичното здраве, означиха от общината.

От там допълниха, че присъединяване на община Пловдив във внедряването на ограничения за намаляване на измененията в климата ще разкрие нови благоприятни условия за присъединяване в други планове с европейско финансиране.

Общинските съветници утвърдиха и спомагателни съглашения по договорите за публичния транспорт по транспортната скица в Пловдив, касаещи индексацията на цените.

Средното нарастване е с близо 11 %, или с към 20 стотинки за километър пробег. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР