Пловдивският общински съвет освободи управителя на болница „Свети Мина“ в

...
Пловдивският общински съвет освободи управителя на болница „Свети Мина“ в
Коментари Харесай

Освободиха управителя на пловдивската болница Свети Мина

Пловдивският общински съвет освободи шефа на болница „ Свети Мина “ в Пловдив проф. Петър Петров.

Предложението беше направено в ексклузивен порядък и провокира митинг пред постройката на локалния парламент. Част от медиците оповестиха, че са разбрали от медиите за желаната промяна и пристигнаха, с цел да поддържат ръководителя.

Други обаче от месеци наред алармирали, че имат междуличностни другия с проф. Петров и акцентираха, че изявени лекари са напуснали поради него. Пред съветниците проф. Петров разгласи, че е си потегля с гордо вдигната глава и оставя болничното заведение без отговорности, което не се е случвало при предходни шефове. По думите му тази заран болничното заведение е погасила дълг към общината в размер на 260 000 лв. и все пак има финансов запас.

Близо час съветниците дебатираха дали шефът да бъде отхвърлен. Обсъждаше се опцията предлагането да бъде отсрочено за разглеждане на последваща сесия. До провеждането на конкурс болничното заведение ще се управлява от Мария Горева - специалист финансови и икономически разбори и стопански действия и шеф на Информационен отдел в същото здравно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР