Пловдивският общински инспекторат изпрати незабавна проверка в Южната промишлена зона

...
Пловдивският общински инспекторат изпрати незабавна проверка в Южната промишлена зона
Коментари Харесай

Бърза реакция! Пловдивският инспекторат погна фирмите за замърсяването в Южната промишлена зона

Пловдивският общински инспекторат изпрати незабавна инспекция в Южната промишлена зона на Пловдив след обява на TrafficNews , че десетки камиони, натоварени с пръст и строителни боклуци, минават всекидневно по трасето, което стартира от колелото на Централна гара и приключва зад ремонтното хранилище на НКЖИ. Товарът на тежките машини е от изкопните действия на пробива под гарата, който започва преди месец и се изсипват в новосъздадено " хранилище ". 
Прочетете още
Камионите, натоварени с пръст, парчета бетон и части асфалт, се движат по бул. " Христо Ботев ", по-късно през надлеза излизат на " Кукленско шосе " и на бензиностанция OMV, завиват към мястото, където се изсипва боклукът. Камионите депонират товарите си на голямо пространство зад ремонтното хранилище на БДЖ и замърсяват както въздуха, по този начин и пътната настилка. Всичко това трансформира градските улици в черен път с голямо количество прахуляк във въздуха.

Проверка на  TrafficNews  в имотния указател откри, че въпросният парцел, в който към този момент има тонове земна маса и строителни боклуци, е благосъстоятелност на НКЖИ. Тъй като държавната компания е възложител на огромният строителен обект, тя е разрешила на изпълнителя компания " Трейс " да употребява нейния терен за хранилище.

След сигнал от медията ни, от Пловдивският общински инспекторат незабавно  изпратили инспекция на място. Предстои всички водачи на камиони да бъдат привикани за разпит за снемане на пояснения. Фирмите, чиито благосъстоятелност са тежкотоварните камиони ще получат актове.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР