Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП започнаха съвместни

...
Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП започнаха съвместни
Коментари Харесай

Проверяват масово автосервизите

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите започнаха взаимни инспекции на автосервизи и вулканизатори, с присъединяване на представители на районните полицейски ръководства и Общинска полиция, съобщи БНР.

За първи път подхващаме такива взаимни инспекции, те са ефикасни и ще продължат. Целта е усилване на контрола по запазване на околната среда и финансовата дисциплинираност, заяви шефът на Инспектората Борислав Димов.

През седмицата, поради открити нарушавания, са формирани седем констативни протокола, четири наставления и два акта. Един обект е бил запечатан поради изчезнало фискално устройство. В два от тестваните автосервизи е открито нерегламентирано разкомплектоване на излезли от приложимост МПС, поради което са им формирани актове. Издадени са им и наставления да разчистят прилежащия терен и да показват пред шефа на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за подредба на отпадъците.

Проверките се правят във всички региони на Пловдив. Следи се за разрешителните за активността документи. Вулканизаторите би трябвало да показват и контракт с лицензирана компания за предаване на излезли от приложимост гуми за тяхното безвредно преработване. При автосервизите акцентът е дали съблюдават наредбите за непорочност и ръководство на отпадъците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР