Пловдивският художник Николай Алексиев-Фокса се заел с това да превърне

...
Пловдивският художник Николай Алексиев-Фокса се заел с това да превърне
Коментари Харесай

2 в 1! Стадионът на Ботев Пд ще е спортна арена, но и културно средище - заслугата е на художника Фокса

Пловдивският художник Николай Алексиев-Фокса се заел с това да трансформира новият стадион на локалния Ботев в същинско произведение на изкуството. Творецът, който и преди е имал заслуга за планове към " канарчетата ", е взел драговолно задачата, предоставена му от изпълнителя на дострояването на Колежа, както " жълто-черните " сърца назовават своя дом.

Всъщност, не е вярно да се каже задача, а задача, тъй като Фокса е върл ботевист и ще даде сърце и душа, с цел да се усещат последователите на най-стария клуб в България специфични. Ботев е благороден клуб и за разлика от градския противник Локомотив (подкрепян от работническата класа и малцинствените квартали), ентусиастите му могат да оценят по достолепие труда на Николай Алексиев.



За начало Фокса ще изрисува методите към Колежа с ексцентрични способи и хрумки, тъй че страстта за почитателите и гостите на стадиона да стартира още оттова.

Художникът към този момент е осъществил и друга страхотна концепция - в пространството край новия дом на " канарчетата " да стоят гордо 11 стиха от творчеството на патрона на клуба - великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев. Повечето големи постаменти към този момент са налице. Чрез тях възрастните ще си напомнят непреходните слова на безсмъртния исполин, а дребните ще ги учат по допустимо най-приятния метод.

В последна сметка стадион " Христо Ботев " ще е освен най-модерното противоречиво оборудване у нас, а и място, където на всеки българин ще му е прелестно да минава и да хвърля взор, даже по това време да няма събитие.



В предишното Фокса съумя да стори по този начин, че клубният рейс на Ботев да притегля погледите отдалеко. Той брандира возилото по подобен метод, че то е желан декор за фотоси на бултрасите.

С последното си начинание Николай Алексиев ще сбъдне отколешна фантазия на родния ентусиаст - с кеф да води на мач цялото си семейство.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР