Пловдивският екип на проекта EU GUGLE - Европейски градове като

...
Пловдивският екип на проекта EU GUGLE - Европейски градове като
Коментари Харесай

Обясниха необходимостта от въвеждането на енергийно-ефективни мерки

Пловдивският екип на плана " EU GUGLE - Европейски градове като зелена градска врата към водачеството за устойчива сила “ гостува в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Младите хора и преподавателите им бяха осведомени за неговите цели, измежду които търсене на решения и използване на интелигентни модели за стабилно обновяване  на градовете, в които живеем.

Ръководителят на плана за Пловдив Валерия Тончева акцентира значимостта на това младежите да бъдат възпитавани в отношение към природата за икономисване на сила и познаване на възобновимите енергийни източници.  За задачата по време на визитата в образователното заведение бяха раздадени осведомителни материали.

Проектът е част от Инициативата за интелигентни градове и общности на Европейската комисия, която има за цел да насърчи разпространяването в целия Европейски съюз на най-ефективните модели и тактики за подкрепяне на градовете и общностите да реализират понижаване на излъчванията на парникови газове.

Заложените ограничения целят да стартират подготовката за провеждането през 2020 година в цяла Европа на широкомащабни действия за шерване на опита на пилотните градове посредством моделите за възобновяване, създадени в EU-GUGLE.

Проектът EU-GUGLE има за цел да показва осъществими модели за възобновяване на сградния фонд с съвсем нулево чисто ползване на сила. През 2013 година е почнал с изследвания във Виена, Аахен, Милано, Сестао, Тампере и Братислава, след което при тях са почнали инфраструктурни ограничения в избрани квартали за саниране, слагане на слънчеви бойлери и така нататък за възстановяване на енергийна успеваемост. Пловдив е асоцииран град дружно с Гьотеборг и Газиантеп.

Европейски градове като зелена градска врата към водачеството за устойчива сила " (EU – GUGLE) се финансира по Седма рамкова стратегия на Европейския съюз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР