Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбите срещу постоянния

...
Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбите срещу постоянния
Коментари Харесай

Задържани полицаи в Пловдив и двама цивилни обжалват оставането си в ареста

Пловдивският апелативен съд ще заседава през днешния ден по жалбите против непрекъснатия арест на шефа на едно от районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в града Самуил Хаджиев и служителят на реда Атанас Качаков, арестувани след акция от предходната седмица на прокуратурата и „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи.

да бъдат оставени в ареста апелират и другите двама арестувани - Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Според прокуратурата полицейският шеф дружно със своя зависещ са се приготвяли да присвоят 500 кг марихуана от производител, разполагащ с нужните разрешителни, като двамата са отишли в склада му, който е отвън територията на ръководството, с персоналните си коли.

В събота окръжният съд одобри, че въз основа на събраните досега доказателства не е налице присъединяване на Хаджиев и Качаков в опит за кражба. Пак тогава юристът на Хаджиев Димитър Марковски съобщи, че при визитата на склада в асеновградското село Болярци е бил и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Йордан Рогачев.

Рогачев от десетина дни е в болнични, а.

Иначе против задържания шеф на Трето РПУ има още две обвинявания – за оказване на въздействие върху подчинена дознателка, с цел да бъде претърсена базата на пловдивска компания, без да има съображение за това, както и за неспазване на ограниченията за предпазване на муниции.

Обвинението против другия служител на реда Атанас Качаков и двамата цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров е за похищение и побой на дилър на опиати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР