Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Стара

...
Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Стара
Коментари Харесай

ОПГ фермери на коноп – окончателно в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери взетите от Окръжен съд – Стара Загора ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на петима наркодилъри.

Срещу С. К, М. М., С. Г., Д. К., и В. Д.  са повдигнати по две обвинявания – за присъединяване в проведена незаконна група, както и за развъждане на растения от рода на конопа, извличане, произвеждане и преправяне на марихуана.

Обвиняемите са арестувани при извършена профилирана полицейска интервенция на територията на област Стара Загора.

В хода на следствието е открито, че петимата мъже са отглеждали марихуана в три ниви в землището на с. Селце, община Мъглиж, и в землището на Казанлък.

След осъществени процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани 620 кг. сурова маса от растенията и 360 кг. марихуана в развой на сушене и обработка.

Апелативните съдии, откакто разискаха събраните и приложени по делото доказателства, одобриха, че съображенията на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано съмнение, за това, че и петимата обвинени са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност, са задоволително безапелационни.

Съдът обоснова съответно за всеки един от обвинените, за какво е налице и действителната заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение.

Предвидените в Наказателния кодекс санкции са от 3 до 10 години отнемане от независимост за развъждане на растения от рода на конопа, а за присъединяване в проведена незаконна група също са от 3 до 10 години отнемане от независимост.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР