Пловдивският апелативен съд потвърди решението за предаване на български гражданин

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решението за предаване на български гражданин
Коментари Харесай

Екстрадират в Германия още един българин, издирван за измами за 1,7 млн. евро

Пловдивският апелативен съд удостовери решението за предаване на български жител на правосъдните управляващи във Федерална република Германия за осъществяване на наказателно произвеждане. Срещу него е издадена европейска заповед за арест от Районния съд в Бамберг.
Прочетете още
Според посоченото в заповедта, мъжът от месец април 2020 година до месец юли 2021 година работил в колцентър в София за комерсиална платформа. Правейки погрешни изказвания по телефон и е-поща, работещите за платформата подвеждали клиенти в Лайпциг, Берлин и други обитаеми места в Германия да влагат огромни суми в разнообразни финансови принадлежности. Депозираните потребителски средства неотложно били разпределяни в комплицирана мрежа за пране на пари, ситуирана в цяла Европа. Немските управляващи настояват, че българинът предизвикал вреда на 40 потърпевши лица, която е на обща стойност 1 700 000 евро.

Поради това апелативните съдии не одобриха изказванията, направени в митинга на Окръжна прокуратура – Стара Загора и жалбата на желаното лице, че в европейската заповед за арест не е разказано тъкмо обвиняването, повдигнато срещу него и следва да се откаже осъществяването и. Прокурорът от Апелативна прокуратура – Пловдив съобщи, че не поддържа митинга, а решението на Окръжния съд в Стара Загора, за предаване на лицето, следва да се удостовери.

От управляващите в Германия са получени писмени гаранции, че след чуване на желаното лице, то ще бъде върнато в България на наш граничен пункт, за изтърпяване на наложеното наказване, в случай че бъде прието за отговорно по повдигнатото обвиняване.

Съдът одобри, че въпреки активността да е отчасти осъществена на територията на страната ни, във Федерална Република Германия към този момент е формирано и се води наказателно произвеждане за закононарушения против немски жители, които са довършени в Германия. В заповедта категорично е посочено, че измамите са реализирани, чрез далечен достъп сред причинителя и потърпевшите, които са извънредно и единствено жители на Германия, в която страна са настъпили и вредите за тях.

Спрямо българина е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, до привършване процедурата му по предаване.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Това е втори български жител, който Апелативен съд – Пловдив предава въз основа на европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Бамберг с идентично обвиняване. През октомври предходната година на немските правосъдни управляващи беше предаден Иван Тилев. И по този случай магистратите одобриха, че в България не е формирано наказателно произвеждане по отношение на желаното лице и следва да се отдаде приоритет на наказателната пълномощия на издаваща заповедта страна - Германия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР