Пловдивският апелативен съд потвърди присъда на Старозагорския окръжен съд, с

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъда на Старозагорския окръжен съд, с
Коментари Харесай

Мъж завърза жена си с вериги и я горя с поялник, Пловдивския съд потвърди присъдата му

Пловдивският апелативен съд удостовери присъда на Старозагорския областен съд, с която мъж е наказан на 16 години отнемане от независимост за похищение, побой и малтретиране на жена си, осъществени по нечовечен метод.
Прочетете още
Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по тъжба на бранителя на подсъдимия  с искане присъдата му да бъде анулирана и да се постанови нова, с която той да бъде приет за невиновен. Алтернативно се желае понижаване размера на наложеното наказване отнемане от независимост.

 Подсъдимият и потърпевшата живеели  на фамилни начала от 20 години и имали пет деца. Постепенно обвиненият почнал да използва опиати и връзките с дамата се влошили. Зачестили кавги сред тях. Той проявявал ревнивост и постоянно я пребивал. Заради побоите над дамата той е бил наказан три пъти и лежал в пандиза. Тя го напуснала и се преместила с децата да живее при майка си. Дъщеря им се разболяла и се наложила интервенция.

На 29 юли 2021 година мъжът  извикал жена си под претекст, че ще заведе хора да дадат кръв за оперираното момиче. След като двамата прекарали два часа пред болничното заведение той си признал, че желае още веднъж да се съберат и да заживеят дружно. Тя изрично отказала. Тогава мъжът я заплашил с нож и я принудил да се качи в такси. Завел я в родственици, където почнал да я удря. След това прекарали първата нощ на полето. На идващия ден отишли в къщата на майка му. Роднините му тръгнали на работа.

Оставайки сами той я предиздвикал да се съблече. Завързал я за леглото и траял да я бие. Часове наред я държал прикована с вериги на спалнята, като запушил устата й с парцал, с цел да не вика. Биел я с юмруци, горил я с нажежен електрически поялник, както по тялото, по този начин и по лицето. Когато роднините се върнали от работа, я развързал. На сутринта, до момента в който всички спели, тя съумяла да избяга.

Апелативните съдии смятат, че Окръжен съд – Стара Загора изцяло заслужено е определил размера на наказването на подсъдимия при съществуване на отегчаващи отговорността условия и с съображение е приел, че задачите на наказването могат да бъдат изпълнени точно с отнемане от независимост в размер на 16 години.

Решението на Апелативния не е дефинитивно. То предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР