Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

АС потвърди: Арест за руското ОПГ в Пловдив

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд – Пловдив, с което са взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на петима жители на непознати страни – трима руснаци, един белорусин и един албанец

Петорката е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за експорт на артикули с двойна приложимост в интерес на Русия във войната й с Украйна.

Това са  руснаците Василий Улянов, Евгений Улянов, Романос Ветридис, Дзмитрий Дзмитриу от Беларус и Яни Йешили, който е албански жител.

На всеки от тях са повдигнати обвинения  за присъединяване в проведена незаконна група и за това, че без лиценз са изнасяли произведения с двойна приложимост.

И двете действия са тежки умишлени закононарушения и се санкционират с „ отнемане от независимост “ сред 5 и 15 години за проведена незаконна група и до 6 години за износа на произведения с двойна приложимост.

В колата на посочения за уредник на ОПГ-то Романос Ветридис са открити разнообразни документи за идентичност от разнообразни страни.

Защитата на петимата изиска по-лека мярка. Според юрист Кирил Николов нямало доказателства за проведена претъпна група.

След като изслуша страните Апелативният съд одобри, че напълно споделя изводите на Окръжния съд за взимане на ограниченията за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от обвинените.

Правилно първоинстанционният съд е приел, че от събраните досега гласни, писмени и материални доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на всеки един от обвинените към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания.

Касае се за закононарушения, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Като се вземат поради събитията, при които е осъществена вменената им предприемчивост, продължителният интервал на осъществяване на територията на разнообразни страни и че се касае за задружна незаконна активност, характеризираща се с организираност, продължителност, структурираност и координация, с систематизиране на функционалностите, характерът на публичните връзки, които се засягат с нея, аргументиран е изводът на първостепенния съд, че се касае за действия с висока степен на социална заплаха и е налице действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение при една по-лека мярка за неотклонение.

Налице е и заплаха да се укрият с оглед обстоятелството, че са непознати жители, неведнъж са влизали и напускали рамките на Република България, нямат трайна връзка със страната, нито каквато и да е уседналост в нея.

Василий и Евгений Улянови, както и Дзмитрий Дзмитриу  живеят в Русия, албанецът Яни Йешили – в Гърция. Обвиняемият Романос Ветридис обитава в България, Гърция и Русия и разполага с документи за идентичност, издадени от разнообразни страни с разнообразни имена.

Определението на Апелативен съд – Пловдив  е дефинитивно.

Както съобщихме, упрекнатите са изнесли артикули с двойна приложимост посредством учредена в Пловдив компания като единствено за година оборотът е 4 млн. лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР