Пловдивският Апелативен съд потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, като

...
Пловдивският Апелативен съд потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, като
Коментари Харесай

Оставиха в ареста турчина заловен с наркотици за 60 бона

Пловдивският Апелативен съд удостовери определение на Пловдивския областен съд, като остави в ареста 57-годишният турчин Уфук Алп, упрекнат в владеене на три типа опиати на стойност близо 60 хиляди лв., за разпространяване.

Той бе арестуван на 6 юни 2022г. на ул. „ Васил Левски “ в гр. Пловдив след профилирана полицейска акция. При инспекция на управлявания от него лек автомобил „ Форд “ под шофьорската седалка били открити и конфискувани две торби с общо 965 грама хероин. По-късно, от жилището, което било наето от обвинения, били конфискувани 2 972 грама марихуана, а от употребения от него различен лек автомобил - „ Порше “ - пет пакетчета с общо 0.563 грама кокаин, които са били скрити в калъф на очила.

Пловдивският апелативен съд показа съображенията на първоинстанционния съд за съществуване на обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението от страна на обвинения. Беше преценено като недопустимо неговото изказване, че не знаел какви тъкмо предмети се намират в негово притежание. Въззивният съд показа и мнението на Окръжен съд за съществуването на заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение. Позова се на тежкото обвиняване и предстоящото високо наказване, което би могло да го стимулира да се отклони от наказателно гонене. Подчерта, че това не би му било затруднително в случай че няма обязаност с България, която да го задържа в страната.

Апелативният съд заключи, че сериозният интензитет на закононарушението прави несъответствуваща претендираната мярка за неотклонение „ домакински арест “.

Определението е дефинитивно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР