Пловдивският Апелативен съд потвърди най-тежкажа мярка задържане за организираната престъпна

...
Пловдивският Апелативен съд потвърди най-тежкажа мярка задържане за организираната престъпна
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за бухалките на „Ботев Пд“

Пловдивският Апелативен съд удостовери най-тежкажа мярка задържане за проведената незаконна група от двама чиновници на ПФК „ Ботев Пловдив “ и двама служители на реда – за изнудване и опасност.

Определението е дефинитивно.

За главатар на ОПГ-то от прокуратурата сочат зам.-търговския шеф на сдружението на съветския олигарх Роман Абрамович – Въльо Петков. Лицето е с 9 осъждания до момента, показаха от държавното обвиняване.

За дясна ръка на Въльо пък се сочи шефа на защитата на жълто-черните Милен Стоянов.

Другите двама, докарани от правосъдна защита с белезници и качулки на главите са служителите на реда Мартин Ламбрев от Трето районно управление (на МВР) и Галин Колев от Първо районно управление (на МВР).

Според събраните данни, почитатели на клуба са бити от Въльо и Милен, а служителите на реда са ги рекетирали за пари. Срещу Ламбрев обаче няма повдигнато обвиняване за насила.

Отнети от почитатели на клуба били към 35 бона, а един от тях бил принуден със закани да не изрича мнението си за управлението.

Заплашваните били возени в служебния мерцедес на Милен Стоянов.

Въльо Петков е осъждан 9 пъти. Налице е действителна заплаха да извърши ново закононарушение и да се укрие, тъй като обвинените са взели участие в добре структурирани незаконни организации.

За незаконните действия, в случай че се потвърдят, всеки от карето може да получи от 5 до 15 година затвор.

Досъдебното произвеждане е формирано на 11 януари, а арестите са осъществени на 24 януари. Привлечени като очевидци са 11 лица – почитатели на клуба.

Извършени са 12 претърсвания и изземвания от домовете на обвинените и 8 от колите на ОПГ-то.

Установено е изнудване, което е станало в Димитровград. Има и друго произвеждане в Хасково.

В случаите са намесени някогашният началник на някогашната силова формация 777 в Димитровград Николай Атанасов, който е осъждан за ликвидиране и синът му Иван Атанасов.

Спрямо посоченият за началник на проведената незаконна група Въльо Петков са повдигнати четири обвинявания за закононарушения, осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 година на територията на  Пловдив и Димитровград.

За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 години, санкция и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо двама участници от групата – Милен Стоянов и Галин Колев, вторият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, изнудванe и насила.

Спрямо четвъртия обвинен Мартин Ламбрев, който също е служител на реда,  са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група и  за изнудване.

Съдът одобри, че при мярка друга от задържане под стража за всеки от обвинените, съществува действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, като се опитат да повлияят на очевидците по делото, само че  няма заплаха от укриване.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР