Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на мъж, който

...
Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на мъж, който
Коментари Харесай

Шофьорът на камион, хванат с дрога за 1 млн. лв.: Мислех, че е кашкавал

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на мъж, който е обвинен за контрабанда на хероин и удостовери взетата от Окръжен съд – Хасково по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По делото има и втори обвинен – водач, който не е подал тъжба и за него „ задържането под стража “ е влезнало в действие.

Първият, като помощник и подстрекател, а турският водач като причинител, са упрекнати в това, че на 07.02.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с товарен автомобил, са пренесли през границата на страната от Турция в България хероин, с общо тегло 13,260 кг. на стойност 1 193 400 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

За случая ви съобщихме преди седмица.

За това закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години и „ санкция “ от 200 000 до 300 000 лв..

Турският водач разказал, че не знае за опиата. Дали му чанта, в която споделили, че има кашкавал и той повярвал, тъй като пакетите били опаковани. Предавайки сака трябвало да получи 6 000 евро. Като минал границата и го заловили с пратката, той завел служителите на реда на тир паркинга, където трябвало да е получателят и щом го видял го показал като индивида, който чака стоката. При обиска на помагача, служителите на реда намерили 6 000 евро, колкото турчинът споделил, че ще му платят за „ кашкавала “.

След разбор на доказателствата по делото апелативните магистрати решиха, че може да се направи обосновано съмнение, че мъжът чакащ пратката е съпричастен към действието, в които е упрекнат.



Опасността той да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение се извлича от събитията, при които е осъществена вменената предприемчивост, нейният предмет като тип наркотично вещество, количество, опаковка, цена, както и че се касае за съучастничество. А заплахата да се укрие се преценя от обстоятелството, че не живее на посочените от него адреси повече от две години.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР