Пловдивският апелативен съд остави в ареста третия обвиняем, за който

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста третия обвиняем, за който
Коментари Харесай

Пловдивския съд остави зад решетките и третия бизнесмен, замесен в търговията с трюфели

Пловдивският апелативен съд остави в ареста третия обвинен, за който прокуратурата в Пазарджик твърди, че е участник в проведена незаконна група за документни закононарушения срещу данъчната система на Република България. Атанас Учкунов е един от арестуваните при акцията през декември в Пазарджик търговци на трюфели, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари и данъчни закононарушения.
Прочетете още
Срещу шефа на няколко търговски фирми Атанас Учкунов на 19 декември 2022 година са повдигнати две обвинявания. Първото е за присъединяване в проведена незаконна група, основана за да прави пране на пари, която е работила през интервала от януари 2020 година до 5 декември 2022 година Второто обвиняване е за потребление на документи с погрешно наличие за търговия с гъби и трюфели, посредством които документи е получил от държавния бюджет парични суми в огромни размери, като това е станало през интервала от април 2021 година до октомври 2021 година

За първото обвиняване Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 3 до 10 години, а за второто – от 3 до 8 години.

Апелативните съдии решиха, че от разпитите на очевидци и материалните доказателства и документи, събрани в 26 тома, вярно първоинстанционният Окръжен съд – Пазарджик е приел, че има данни за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност на Учкунов към обвиняванията, които са му повдигнати. Относно довода на отбраната за влошено здравословно положение на обвинения, съдът счита, че естеството му е такова, че то единствено по себе си не може да е съображение за смяна на мярката за неотклонение в по-лека. От друга страна, съществува действителна заплаха при мярка, друга от „ Задържане под стража “, Атанас Учкунов да извърши закононарушение, като това произтича от тежестта на повдигнатите обвинявания, както и от обстоятелството, че обвиненият е бил осъждан 13 пъти до момента.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.

Припомняме, че пловдивският Апелативен съд удостовери наложената мярка за неотклонение от Окръжен съд- Пазарджик и остави за непрекъснато в ареста и другите двама от групата - Иван Лулчев и Венцислав Думанов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР