Пловдивският апелативен съд остави в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, като

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, като
Коментари Харесай

Стоил, който преби баща си до смърт в Пловдивско, отново обвини медици за случилото се

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, като удостовери определението на окръжния съд, с което по отношение на него е взета непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.

Припомняме, че Терзиев е упрекнат, че съзнателно е умъртвил 64-годишният си татко Антон Терзиев на 17 март 2022 в пловдивското село Неделево. За товапрестъпление законът планува затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Апелативните магистрати одобриха, че към сегашния миг е налице обосновано съмнение за това, че Стоил е направил закононарушението. Този извод е изработен въз основа показанията на майката на обвинения, която е директен свидетел на случая и нейна съседка.

Съдът одобри, че към сегашния миг е неоснователна тезата на отбраната, че причина за гибелта на потърпевшия е обвързвана с извършените медицински операции в болничното заведение . По делото е открито, че вследствие на нанесения побой , на Антон са били породени голям брой тежки увреждания по тялото, в това число и травма на мозъка и пострадване, проникващо в черепната празнина.

Има заплаха обвиненият да извърши закононарушение при друга по-лека мярка за неотклонение. До момента Терзиев е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнородни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последно е наказан през 2018 година и е държан в пандиза до 2019. Не е трудово зает и няма източници на приходи.

Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Припомняме, че съгласно описа на прокурора пред Окръжен съд - Пловдив става дума за „ съзнателно породена гибел на родител. Механизмът, продължителността и интензитетът, с които е правил насилствените дейности приказват за особена свирепост ".

В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крайници. Майката се мъчила да го спре, само че той продължавал. Установени са пострадвания по цялото тяло. Терзиев е съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е почнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия и крайник са открити кръв и коса от главата на бащата.

Каква е защитната теза на юрист Йорданка Ловчева, представляваща отбраната на Стоил, вижте тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР